10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiTrei luni de autosubminare a PSD

Trei luni de autosubminare a PSD

Congresul PSD a avut loc la capatul unei perioade de trei luni si ceva care a facut mai mult rau partidului decit cei patru ani de guvernare.


A fost indeosebi lipsa de reactie a formatiunii la angajarea lui Traian Basescu pe drumul care duce spre ipostaza despotului democratic, de tip Putin sau Lukasenko. Folosind din plin oamenii PSD-ului din structuri, categoric oportunisti, Traian Basescu a calcat in picioare Constitutia, a arestat pe cine a vrut, s-a zburlit la Franta, la presa, a intretinut in permanenta o instabilitate social-politica prielnica pescuirii in ape tulburi.


La toate aceste puneri la indoiala ale pricajitului nostru stat de drept, trebuia sa reactioneze principalul partid de Opozitie. PSD, pentru ca despre el este vorba, are o pondere covirsitoare in Parlament, doi presedinti de Camere, domina majoritatea consiliilor judetene, numara in rindurile sale o armata de primari. Cu toate acestea, PSD s-a comportat in aceste trei luni si ceva de derapaj de la democratie ca un partid de buzunar. E drept, din cind in cind, s-au emis niste comunicate, fie citite de purtatorul de cuvint, fie trimise redactiilor prin fax sau prin posta electronica. Se intelege ca au fost atit de anemice, atit de lipsite de forta, incit Traian Basescu nici nu le-a receptat. A lasat-o pe Elena Udrea, legendara sa sfetnica de nationalitate Blonda, sa le citeasca si sa le arunce la cos.


Absenta unei reactii consistente din partea PSD isi are cauza in crincena batalie pentru putere care a marcat viata formatiunii in ultimele trei luni. Practic, PSD n-a mai fost condus de nimeni. Cine dintre cei doi – Ion Iliescu si Adrian Nastase – sa-si permita luxul unor asumari de pozitii in numele Democratiei? Pe de o parte, pentru ca nici Ion Iliescu, nici Adrian Nastase n-au avut autoritatea de a vorbi de pe pozitiile intregului PSD. Pe de alta, pentru ca fiecare dintre cei doi, ca si fiecare dintre cei antrenati in confruntarea pe viata si pe moarte pentru sefia reala a partidului, a privit actiunile lui Traian Basescu prin prisma propriului interes.


Unii lideri PSD au fost chemati la PNA dintr-un vadit efort de a lovi in imaginea principalului partid de Opozitie. Liderii ramasi la sediu au reactionat la aceste provocari dupa cum ii ajutau sau ii deranjau in batalia lor pentru Putere.


Se vor linisti apele in PSD dupa Congres? Tare ma tem ca nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII