10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCazul Dan Ioan Popescu

Cazul Dan Ioan Popescu

Desemnarea lui Marian Vanghelie drept candidat pentru Primaria Capitalei a stirnit reactii negative in presa, in politica, ba chiar si in rindul conducerii centrale a PSD. Au fost numeroase voci care si-au exprimat indoiala ca primarul Sectorului 5 ar avea o imagine adecvata pentru un PSD care se vrea in plina reforma de modernizare. La nivel local, desemnarea lui Marian Vanghelie poate fi o lovitura dibace. La nivel national, PSD era afectat. Desigur, Marian Vanghelie nu e nici analfabetul si nici gainarul sugerat de imaginea publica. In politica insa, si mai ales in politica de azi, imaginea joaca un rol decisiv chiar si atunci cind ea nu corespunde realitatii. Nu putini au fost si analistii sceptici fata de sansele lui Vanghelie, invocind specificul electoratului bucurestean. Cei care ies la vot sint, de regula, oamenii informati, consumatori de media. Imaginea primarului de sector fusese impusa de ziare si de televiziuni. Era de asteptat ca ea sa conteze enorm in optiunea celor care vor catadicsi sa iasa din case pe 3 aprilie 2005.


Toate criticile, toate semnele de intrebare, toate uimirile au fost retezate de Dan Ioan Popescu, presedintele Organizatiei PSD Bucuresti. Intr-un gest ce parea expresia unui superb orgoliu, Domnia sa a declarat ca-si asuma candidatura. Ba, mai mult, ca va demisiona in cazul unui esec. Toata lumea a tacut. Rationamentul era simplu. La nivel national, imaginea PSD primeste, intr-adevar, o lovitura. Dan Ioan Popescu nu garanteaza insa ca desemnarea lui Vanghelie va fi o lovitura in plan electoral. Succesul lui Vanghelie, constind in intrarea in al doilea tur, ar merita paguba PSD la nivel national.


In conditiile unui absenteism masiv, Marian Vanghelie a pierdut din primul tur. La un procentaj mai mic decit cel obtinut de Mircea Geoana. Esecul e indiscutabil. Mircea Geoana s-a batut cu Traian Basescu si nu cu Adriean Videanu. A avut de infruntat isteria anti-PSD, care n-a mai functionat in alegerile din 3 aprilie 2005.


Ce face Dan Ioan Popescu? A doua zi dupa anuntarea rezultatelor declara ca-si va depune mandatul. Nu trece mult timp si ne anunta ca nu-si va depune mandatul, deoarece scrutinul n-a fost un esec.


Si ne mai intrebam de ce a pierdut PSD alegerile?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII