20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSpectacolul dublului standard

Spectacolul dublului standard

La cererea lui Adrian Nastase, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional articolul din Regulamentul Camerei Deputatilor prin care presedintele acestei institutii putea fi revocat si la cererea altor grupuri parlamentare decit a grupului care l-a propus.


Putine organe de publicitate – cum le spunea ziarelor Caragiale – au consemnat stirea intr-o maniera neutra. Cele mai multe au gasit de cuviinta sa trinteasca o palarie de titlu tendentios pe crestetul chel al textului. Am aflat cu acest prilej ca numita Curte Constitutionala i-a facut pe plac lui Adrian Nastase. Sau ca respectiva institutie a decis astfel, deoarece e impanata de oameni pusi de PSD.


Foarte bine, ne-am zis. Presa, poreclita ciinele de paza al democratiei, nu trebuie sa latre doar la lucratorii cu fes de pe santier. Trebuie sa miriie macar si la boierul dat jos din jeepul de ultima ora.


Numai ca, din cite-mi amintesc, nu cu multa vreme in urma, Curtea Constitutionala a declarat drept constitutionale declaratiile prin care presedintele zis si ales se amesteca in viata partidelor românesti. Nu-mi permit sa constat in scris ca sub acoperirea de drept la opinie, presedintele României poate deschide gura si spune orice nazbitie, ca de exemplu, ca presedintele Bush e un bou!


M-as opri doar asupra felului in care organele noastre de publicitate au reflectat decizia Curtii Constitutionale. De la o foaie la alta, s-au insirat in spatiul gazetaresc doar aplauze furtunoase la decizia Curtii, intrerupte, trebuie sa remarc, de grohaituri si pirtiituri batjocoritoare la adresa lui Adrian Nastase, cel care inaintase contestatia impotriva lui Traian Basescu.


Nici un cuvint, nici o virgula, nici un zbenghi tipografic despre componenta PSD-ista a Curtii Constitutionale.


Care va sa zica, atunci cind Curtea da o decizie care nu face jocul noii Puteri, ea e PSD-ista. Atunci cind da o decizie care face jocul noii Puteri, e obiectiva. Uimitor spectacol al dublului standard!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS