13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIngineriile straniere

Ingineriile straniere

Imediat dupa revolutie, Universitatea a transferat un jucator strain, Roland Agalliu, iar albanezul a prins citeva meciuri din acel sezon fast cind oltenii – cu Sorin Cirtu si Nicolae Negrila antrenori – au cucerit eventul. A fost un fel de premiera atit pentru fotbalul românesc, cit si pentru Universitatea, dupa care, an de an, numarul jucatorilor veniti din aproape toate colturile lumii a inceput sa creasca la Craiova. La un moment dat, in urma cu vreo doi ani, Universitatea a fost pur si simplu asaltata de stranieri. Multi au fost, putini au ramas…


Totusi, cei ramasi – Guso, Daouda, Njock – nu sint o afacere tocmai rea pentru patronul Dinel Staicu. Este suficient sa aratam ca Guso, de exemplu, a fost cumparat cu citeva zeci de mii de dolari, iar acum portarul bosniac valoreaza multe sute de mii de euro, daca nu chiar mai mult. Ca si Daouda. Avind probabil in vedere aceasta inginerie financiara, patronul Staicu incearca si acum o infuzie de stranieri, mergind pe mina unor impresari italieni. Astfel, la mijlocul acestei saptamini ar urma sa ajunga la Predeal doi brazilieni, un atacant si un fundas-mijlocas, care vor da insa probe de joc. Antrenorul Badea a vizionat o caseta cu acesta din urma si s-a declarat destul de incintat de el, considerindu-l un fotbalist interesant. Facind o gluma, si care n-are nici o legatura cu Badea, si Leandro a fost considerat, la inceput, in 2002, un brazilian interesant. Pina cind un antrenor, Cirtu, a spus-o transant: „Leandro nu are ce cauta in Divizia A!“ De urmarit episodul Brazilia-2005.


P.S.


CSS Universitatea Craiova, pepiniera recunoscuta de fotbalisti, a primit la sfirsitul anului trecut direct de la Espanyol Barcelona o suma importanta pentru transferul lui Claudiu Raducanu, dovedindu-se inca o data importanta unui centru de copii si juniori… Juniorii Universitatii au fost pasati la Consiliul Judetean, iar director este un om, altfel cu sarm, care n-are nici o treaba cu fotbalul. Si atunci patronul Universitatii, care s-a lepadat de centrul de copii si juniori, cumpara jucatori din Africa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS