15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Vagabondul Njock

Walter Zenga spunea ca Steaua nu poate fi o varianta de rezerva pentru Mihaita Plesan, care trebuie sa se pronunte clar in favoarea sau impotriva transferului in Ghencea. Fostul mare portar italian nu facea neaparat referire la diferenta din clasament dintre echipa pe care o antreneaza si Universitatea Craiova, ci la respectul pe care considera cei de acolo ca trebuie sa-l impuna numele si performantele Stelei.

Daca vorbim despre recunoastere si prestigiu intern si european obtinut de-a lungul existentei clubului, Universitatea Craiova nu poate fi asezata niciodata si de nimeni sub Steaua. Ba chiar, daca ne gindim la pasiunea cu care este iubita aceasta echipa, se poate spune ca Stiinta este cu mult deasupra Stelei, care nu ar reusi vreodata sa umple tribunele stadionului daca ar fi „lanterna rosie“.

In ultima perioada insa, pentru un jucator al clubului, Universitatea nu a ajuns sa fie varianta de rezerva, ci pur si simplu bataia sa de joc. Un fotbalist care a marcat 15 goluri intr-un an si jumatate, cit reusea, spre exemplu, Gica Craioveanu intr-un tur de campionat, isi permite mai multe mofturi decit jucatorii brazilieni care obisnuiesc sa mai intirzie la pregatiri din cauza carnavalului de la Rio. Se pare ca pentru camerunez carnavalul respectiv este chiar sotia sa, care „dureaza“ insa mult mai mult.

Acum este limpede pentru toata lumea ca atunci cind a fugit din cantonamentul de la Pro Rapid, mutindu-se pe furis in Lunca Jiului, Njock nu isi arata iubirea subita fata de culorile alb-albastre si nici macar nu prefera un contract superior, ci isi demonstra in premiera valantele sale de vagabond si de mincinos. La Universitatea i-a dat cu tifla, acum un an, antrenorului Nicolo Napoli, pretextind ca ii este prea frig sa evolueze in meciuri amicale, iar culmea nesimtirii a atins-o in vara, cind s-a prezentat la echipa dupa ce se scursese deja jumatate din tur.

Fara pic de rautate, putem considera ca accidentul suferit in baia cantonamentului din Lunca Jiului, cind era aproape sa-si reteze venele, a fost o pedeapsa divina pentru un om care prin atitudinea sa face misto de suporteri, antrenori si colegi de echipa.

Ceea ce face in momentul de fata Njock nu ne mai surprinde cu nimic si nici macar nu ne mai intereseaza. Insa daca oficialii Stiintei vor raspunde doar cu o amenda subtire golanelii lui Njock, inseamna ca nu sint departe de caracterul camerunezului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS