9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSimbolul sacrificat de bunavoie

Simbolul sacrificat de bunavoie

Interzicindu-i-se sau limtindu-i-se amestecul in problemele legate de politica de transferuri, Pavel Badea a fost inca o data pus la respect de patronul Dinel Staicu. Tinind cont ca Badea reprezinta totusi un simbol al Universitatii Craiova, finantatorul actual al clubului din Banie si-a mai adaugat, definitiv, la vitrina cu trofee inca un fanion al Stiintei. Linga bustul lui Stalin au aparut, pe rind, numele Universitatii, piedestal al imaginii dineliste, si stema clubului, folosita in campania electorala.

Daca lui Dinel nu putem sa-i cerem prea multe sau sa-l interogam pe probleme legate de fotbal, pentru ca, asa cum tine sa precizeze de fiecare data, nu se pricepe la fenomen, Badea poate fi tras la raspundere. Prin compromisurile pe care le-a facut, actualul antrenor poarta aproape in intregime vina pentru situatia actuala a echipei. La inceputul anului, prin presa si la o intilnire secreta cu citiva suporteri, Badea a promis ca va demisiona daca nu vor fi adusi la Universitatea cel putin trei jucatori de valoare din suma primita pentru Mihaita Plesan. Lasind la o parte faptul ca, fiind pe ultimul loc, echipa trebuia intarita indiferent de banii rezultati din vinzari de jucatori, Badea a abandonat, sau mai bine zis i-a fost taiata si ratia de libertate pe care o detinea in privinta transferurilor.

In acest moment, singura varianta pentru Badea ca sa ramina antrenorul Universitatii este sa fie de acord cu achizitiile pe care le face Dinel, intruci, daca are tupeul de a comenta in privinta valorii lotului, asa cum a facut-o la un moment dat Cirtu, va fi imediat pus pe liber sau determinat sa se dea la o parte, asa cum se procedeaza de doi ani incoace prin Banie.

Ca un raspuns la un mesaj al suporterilor din turul campionatului, „Idolul de ieri sau sluga de astazi, care este adevaratul Badea?“, acesta afirma de fiecare data cind are ocazia ca el serveste doar cauza Universitatii, nu pe cea a lui Staicu sau pe a altcuiva. Fara a mai aminti greselile din trecut ale antrenorului oltean, pozitia actuala in care a fost pus de Staicu il aduce intr-o situatie din care poate iesi doar printr-un gest de onoare. Badea slujeste in acest moment intereselor lui Staicu, iar Universitatea Craiova este pusa in slujba lui Badea, desi in mod normal acest sistem ar trebui sa functioneze invers.

Excluzind interesele materiale, pe care a demonstrat ca nu le urmareste, Badea se foloseste de Universitatea, si nu viceversa, pentru a-si face un nume in noua cariera, cea de antrenor. Echipa se afla pe ultimul loc si ar avea nevoie de o mina forte, care sa nu lucreze cu ce i se ofera, ci sa aiba tupeul de a solicita material de lucru. Orbit de ambitia personala, oarecum fireasca in cazul unui tehnician tinar, Badea poate vatama sau chiar condamna echipa careia, fara indoiala, i-a fost devotat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS