3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMercato stil Dinel

Mercato stil Dinel

Politica de achizitii a Universitatii din ultimii ani a fost caracteristica unui club slab organizat si fara bani, adica de mina a doua in Divizia A. Majoritatea jucatorilor care au poposit in Banie din 2002 incoace au fost transferati atunci cind sezonul statea sa inceapa, putini dintre ei costindu-l vreun ban pe finantatorul echipei. Daca formatiile din fruntea clasamentului isi fac un plan de achizitii chiar inainte ca intrecerea sa ia startul, alocind si un buget in acest sens, la Craiova e altfel.

Lipsa banilor pentru cumpararea unor fotbalisti adevarati si eternele schimbari de antrenori si de presedinti au contribuit la aceasta stare de fapt, dar in primul rind dezinteresul patronului pentru performanta a dus clubul spre coada Diviziei A. Actuala pozitie a echipei nu este decit o consecinta a sistemului organizatoric de la Universitatea. Am fost mai intii „lanterna rosie“ in clasamentul conducatorilor, acum acest loc s-a instaurat si la nivelul echipei.

Dinel are o parere ciudata despre conceptul de mercato. El include in pretul jucatorului si salariul pe care trebuie sa i-l plateasca, de aici rezultind un buget de achizitii rezonabil. Guso, Dobre, Daouda, Bundea sau Njock nu au costat nimic, iar ceilalti jucatori au venit de la Resita sau de la Electro. In afara lui Borbely, Buhus si Papura, clubul nu a facut eforturi financiare pentru transferuri. Frunza a fost cel mai scump, 100.000 de dolari, dar pina la urma s-a gasit metoda de a se evita plata acestei sume, chiar daca a fost pierduta revelatia turului de campionat.

Sa nu vi se para cumva ca salariile jucatorilor sint o povara prea mare pentru finantator. Universitatea incaseaza la fel de bine cum si plateste. Contracte de publicitate, vinzari de jucatori, bilete si abonamente, drepturi de televiziune, toate acestea inseamna bani in buzunarul lui Dinel. A spus ca vrea sa scape de povara care se numeste Universitatea, dar cine a vazut ciine sa plece de la macelarie?

Nici in iarna aceasta nu se intrevad perspective mai luminoase pentru perioada de transferuri. Badea a precizat ca vrea cel putin trei-patru jucatori de valoare, dar ieri Dinel a spus clar: „Eu ma ocup de transferuri si daca antrenorului pe care il am angajat nu-i convine echipa, asta este, poate sa faca ce vrea.“ Acum depinde de antrenor, unii au coloana vertebrala si, ca sa nu se faca de ris in fata suporterilor, isi prezinta demisia, altii…

Fanii vor jucatori de valoare la Craiova, dar nu mai fac nici un apel in aceasta privinta. S-au resemnat, le-a ajuns bataia de anul trecut. Pina la urma, cine sint suporterii sa solicite intarirea echipei, ca doar Dinel a spus clar atunci cind se prefigura cacealmaua cu primaria sau consiliul local: „Echipa aceasta a fost a mea, nu a suporterilor sau a altcuiva.“ In vecii vecilor…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS