11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiArta denigrarii Universitatii

Arta denigrarii Universitatii

de Ion JIANU

Craiova fotbalistica e probabil cea mai mare deceptie a anului sportiv in Romania. Lecturind o asemenea afirmatie, suparatoare, n-ar trebui sa-l injuram prea mult pe editorialistul care a lansat-o ieri in presa, ci sa-l corectam.

In primul rind, anul sportiv 2004 inseamna si sezonul 2003/2004, iar Universitatea s-a clasat pe locul IV. A fost considerata campioana provinciei, iar pentru noul sezon, 2004/2005, declaratiile au fost care mai de care mai promitatoare. Din pacate, speranta renasterii Stiintei a ramas un obiectiv iarasi aminat. Pina cind?

„Universitatea ar putea renaste doar sub patronajul consiliului local, deoarece este singurul finantator adevarat. Universitatea a fost pina acum… jucaria intimplarilor, a hazardului. Acum? Ne gindim la performanta peste doi-trei ani. Vrem sa facem o echipa competitiva… Trebuie insa sa ne gindim la o finantare corecta, adica sa nu exageram nici cu contractele, nici cu primele de joc“. Cam asa repeta, de citeva zile, mai-marele orasului. Si nu vorbeste prostii. Probabil ca in perioada urmatoare vom asista la derularea cu unele scintei a negocierilor cu Staicu, apoi trebuie asteptat votul consilierilor. Iar din iarna, adica din ianuarie, se va trece la treaba.

Nici nu s-a aprobat preluarea echipei de consiliul local si opozitia a inceput sa lucreze. Presa l-a creditat pe Rodion Camataru ca posibil presedinte executiv al clubului, iar alta presa l-a denigrat a doua zi! Asa cum marele Ion Oblemenco, in urma cu multi ani, a fost facut, absolut pe nedrept, betiv, tot asa se intimpla acum cu eroul de pe „Rasunda“, Rodion Camataru, denigrat in aproape doua pagini dintr-un saptaminal. Numai betiv nu e Cami! E trist ce se intimpla. Cind Sorin Cirtu, in urma cu citiva ani, era creditat de presa ca posibil antrenor principal al Universitatii, imediat au aparut articole defaimatoare… Ce poti sa mai intelegi?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS