16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUniversitatea a fost violata!

Universitatea a fost violata!

de Ion JIANU

Desi a disputat toate meciurile din acest tur de campionat, oltenii mai au de asteptat pentru definitivarea clasamentului pina duminica, 5 decembrie, data la care este programata restanta „Poli“ AEK Timisoara – Sportul Studentesc, meci din etapa a 13-a. In cazul unei victorii a banatenilor, oltenii vor prelua, in premiera pentru istoria clubului oltean in A, „lanterna rosie“!

Doua subiecte fierbinti se discuta si se analizeaza in prezent prin Banie: cum scapam de retrogradare si care va fi viitorul clubului Universitatea. Oficialii Primariei Craiova, in repetate rinduri, au pretins ca bugetul consiliului local, in 2005, ar putea finanta si fotbalul, asa cum se finanteaza in prezent cultura, ca sa dam doar un exemplu. Intr-o emisiune de fotbal, primarul urbei noastre chiar a avansat o suma importanta – din buget, plus sponsorizari – care ar putea ajunge in 2005 la Universitatea: aproape 1,7 milioane de euro. Din discursurile mai-marilor consiliului local intelegem ca exista intentia ca, in sfirsit, Universitatea sa redevina echipa-fanion care a fost pe vremuri. Toate bune si frumoase… Sa asteptam insa auditul firmei din Bucuresti, apoi sa vedem cum vor decurge negocierile cu Dinel Staicu, deja considerate „dure“. Totusi, sint destule probleme care par a fi ceata in aceasta perioada de tranzitie, iar cei care se incumeta sa redea Universitatii identitatea ei ar trebui sa inceapa cu planul salvarii de la retrogradare. Orice alta idee, cum ca acum o retrogradare poate n-ar strica (?!), nu are rost nici macar s-o discutam.

In loc de incheiere, consemnez un punct de vedere al unui fotbalist al celebrei „Craiova Maxima“, Nae Tilihoi: „O parte dintre actionarii si sponsorii din ultimii ani ai Universitatii Craiova s-au folosit de imaginea clubului, a echipei, in folosul lor propriu. Cred ca aceasta fata frumoasa, Universitatea – care a fost construita de unii prin munca, daruire si sacrificii – a fost violata ani de zile de unii dintre actionari! Acum este un moment important pentru viitorul Stiintei si care trebuie negociat simplu, cum am mai spus…“

Intr-un decembrie (1982), dupa ce Stiinta a eliminat celebra formatie Bordeaux si astfel ne-am calificat in „primavara“ (adica in sferturile de finala ale Cupei UEFA), maestrul metaforei romanesti, Fanus Neagu, scria… alb-albastru: „Zaibarul a invins Bordeaux-ul!“. Acum, ne-am calificat intr-o primavara a retrogradarii… E o diferenta, nu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS