11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Calamitati…

Sint socante, dureroase imaginile pe care le vedem zilele acestea la televizor. Case, gospodarii, agoniseli de o viata distruse de ape. Vezi cite o batrina plingind dupa vechiul ei frigider Fram si dupa televizorul alb-negru luate de ape. Cu ce bani isi va cumpara altele? Si ce-o sa manince, cind toate gainile i-au fost inecate?

Tot pe oamenii sarmani si necajiti ii bate soarta, nu pe cei care ar merita cu adevarat. Cu cit vor fi despagubiti acesti oameni, dintre care multi au ramas cu nimic? De unde bani? Nu cititi prin ziare ca baietii veseli fura in continuare in draci? Iar puterea ce face? Mai nimic! Nici macar nu sesizeaza Oficiul Concurentei. Dupa Revolutie, furtul banilor publici a constituit cea mai avantajoasa indeletnicire. De fapt, aceasta stare de lucruri este genial sintetizata in sintagma generata de sinergia faptelor: „Revolutie si Reforma“. „Revolutia“ se refera la cei care au fost omoriti. „Reforma“ se refera la cei care au profitat si s-au imbuibat! Dupa unele socoteli, pina acum s-au volatilizat vreo 30 de miliarde de dolari, iar pina la sfirsitul anului datoriile externe vor ajunge la aceeasi suma. Curata calamitate!

In noiembrie, alta calamitate; trebuie sa alegem parlamentari. Nu zau, la ce ne-or trebui parlamentari? Muncesc doua zile pe saptamina cu salarii babane si-si voteaza tot felul de privilegii, in timp ce legi importante zac de ani de zile pe la comisii. Ar fi atit de bine fara ei! Caci nu numai ca mare parte dintre ei nu fac nimic, dar sint si daunatori. Ca de pilda cei ce apara in instante pe hoti si escroci. Sau cei ce profita de pozitia lor pentru a se imbogati pe cai mai scurte.

Febra alegerilor a cuprins toata clasa politica, pe care a si divizat-o in doua parti disjuncte: una, pentru care ar fi o nenorocire sa piarda alegerile si alta pentru care ar fi o mare fericire sa le cistige.

PSD a inceput in forta campania, cu citeva declaratii soc. Una dintre ele, confirmata la televiziune la emisiunea aceea cu doua oua, unul alb si unul negru. S-a afirmat raspicat ca pe noile liste electorale nu se vor mai gasi hoti. Interesanta declaratie! Va sa zica, pina acum au fost. Ei nu vor mai figura pe liste, dar vor ramine in partid si-si vor continua activitatea. Mai exista si un alt avantaj al acestei actiuni; eliminind pe cei specificati mai sus, va ramine un numar foarte mic de posibili candidati si deci va fi mai usor sa fie verificati.

La emisiunea avicola televizata mentionata, seful cu propaganda a fost intrebat asupra modului in care vor fi recunoscuti ca atare hotii. Raspunsul a fost normal si inteligent: se vor avea in vedere numai hotii cu acte in regula, atestati, adica fie deja condamnati, fie cei ce sint in ancheta. De aici rezulta ca in viitor nimeni nu va mai putea practica aceasta meserie fara o diploma corespunzatoare. O adevarata calamitate.

De fapt, chiar daca se vor mai strecura hoti pe liste sau daca unii vor deveni astfel dupa ce vor fi alesi, problema este rezolvata prin alianta postelectorala intre PSD si un alt partid important. Munca se va imparti in mod egal intre cele doua forte politice: unii se vor ocupa cu treburile practice, iar cealalta parte ii va executa pe faptasi pe stadioane. Executiile vor avea loc numai pe stadioanele cu nocturna, iar drepturile de televizare vor fi atribuite lui Mitica Dragomir.

Seful de campanie al PSD a mai spus ca listele de candidati vor constitui o mare surpriza. Surprize, surprize! Adica pe liste vor aparea nume complet noi, precum Iliescu, Vacaroiu, Hrebenciuc, Bivolaru si neaparat Iacubov, Oprisan, Mischie si alti tineri. Curat calamitate!

Oricum, o prima surpriza este faptul ca Titulescu Second Hand, care activeaza sub numele de cod „Ponta“, a declarat ca nu va cere sa fie trecut pe liste; si nici organizatia de tinere formata din Daciana. Oricum, in PSD se are in vedere si varianta ca nu vor cistiga alegerile. De aici si manevra inteligenta a premierului de a-l determina pe Bush sa declare ca vor pierde impreuna alegerile! Bietul Bush, n-avea destule bube-n cap. Acum, dupa vizita aceasta istorica, va mai primi si acuzatia ca favorizeaza coruptia!

Insa, totusi, o miscare desteapta a constituit-o trecerea unor fapte de coruptie sub incidenta penalului. Asta pentru ca, daca pierd alegerile, celor ce vin sa le fie mai greu sa agoniseasca ceva. Da si „DA“ a inceput campania. Basescu, cu gura mare ca de obicei, a fost acuzat ca foloseste un limbaj prea dur si neacademic la adresa puterii. Eu nu prea am incredere in oamenii care vorbesc mult si tare. Dar, pe de o parte, dupa cite au facut astia, o vorba oricit de spurcata nu poate fi considerata decit ca un compliment. Pe de alta parte, tinind seama de calitatile aratate de factori de conducere ai puterii, numai un vocabular ca al lui Basescu poate constitui baza unei discutii. Departe de mine ideea ca in alianta „DA“ sint numai „ingerasi“, numai patrioti in care urla profesionalismul, cinstea, onestitatea si dorinta de a se sacrifica pentru binele patriei.

Sint sigur ca nu e asa! Dar sint sigur ca asa ca acum nu se mai poate! Am ajuns deja pe ultimul loc in Europa. Unde sa mai ajungem oare?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS