10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCraiova, fosta capitala a fotbalului romanesc...

Craiova, fosta capitala a fotbalului romanesc…

De citeva luni, patronul Universitatii repeta sloganul: „M-am saturat, de unul singur nu pot sustine financiar echipa. Ofer echipa primariei, comunitatii!“. De asemenea, patronul divizionarei B FC Craiova a spus in ultimele luni: „Nu pot singur, n-am stiut ca echipa ar putea ramine fara stadion, de aceea am fost obligat sa gasesc alte solutii, inclusiv potentiali finantatori“. Si astfel, fosta grupare din Parcul „Romanescu“ a ajuns intr-o alta „locatie“, Caracal. O situatie oarecum similara s-a petrecut in urma cu multi ani cu o alta echipa din Parcul „Romanescu“, Jiul IEELIF. A fost mutata la Caracal, apoi prin alte parti, sfirsind prin a fi desfiintata! Adica, vinduta… Lui Nae Tilihoi, cel care a promovat Jiul IEELIF din Divizia D in B (in trei ani!), i se urca si acum singele la cap…

Electroputere? Patronii acestei grupari au un singur obiectiv: vinzarea locului din Divizia C! Si, paradoxal, nu au gasit inca un cumparator. Au fost interesati cei de la Chimia, apoi primarul din Calafat, dar totul a ramas in bezna. Marian Bicu, omul care a eliminat pe AS Monaco si apoi a inscris doua goluri celebrei Dinamo Kiev, este si el pe drumuri, deoarece Electro este ca si desfiintata. Cam asa stau lucrurile in fotbalul din Banie, oras unde s-a mincat fotbalul pe piine, unde Giresse, Tresor, Passarela, Briegel s.a. au fost invinsi pe „Central“ de Ilie Balaci et.comp.

Ce fac eroii de atunci? Doar Silviu Lung este la Universitatea antrenor cu portarii, iar Aurel Beldeanu la juniori. Ilie Balaci, deceptionat si chiar scirbit de atmosfera din Banie, prefera lumea araba, Costica Stefanescu antreneaza acum prin Siria, Nae Ungureanu a fost exilat la Caracal, Sorin Cirtu si Mircea Irimescu sint la Galati, Costica Donose pe la Novaci… Perioada „Craiovei Maxima“ este doar o amintire, ar putea unii sa-mi reproseze. Chiar si Ilie Balaci imi spunea zilele trecute ca vremea lor a trecut, ca fostii lui coechipieri – care n-au deocamdata angajamente – ar trebui sa-i caute pe patronii cluburilor si sa-si ofere serviciile.

L-am contrazis, dar n-am putut sa-l conving. Cum adica, sa se duca Tilihoi, Geolgau, Ticleanu sau Negrila si sa se adreseze patronului Staicu: „Dom’ne, eu sint fost component al «Craiovei Maxima» si vreau sa lucrez aici, sa fiu coleg cu Biju…“? N-ar fi, pretind eu, de demnitatea acestor fosti mari FOTBALISTI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS