17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDespartire de proba

Despartire de proba

Echipele departamentale, Dinamo si Steaua, au dominat fotbalul romanesc in anii comunismului, sub tricoul celor doua formatii fiind adusi, sub pretextul satisfacerii stagiului militar obligatoriu, multi jucatori de valoare. Prin mijloace specifice, ca sa folosesc un termen… specific, cele doua grupari de respiratie comunista s-au impus cu autoritate, facind aproape imposibile alte iesiri din decor. Statistica este evidenta: dintre cele 40 de titluri nationale decernate intre 1950 si 1990, cele doua cluburi au reusit sa-si adjudece (impreuna) 27!

Din 1990, rolul celor doua ministere in viata echipelor s-a diminuat, dar n-a disparut decit in ultimii ani. Sau, cel putin, asa ne place sa credem. Cum se procedeaza acum? O mostra a fost meciul de simbata, din Stefan cel Mare…

Un fost fotbalist mediocru a ajuns arbitru de virf in Romania, chiar pe lista FIFA: Ionica Serea (din Focsaniului „Vinconului“ lui Netoiu). Intr-un meci important privind podiumul clasamentului, Dinamo – Universitatea, Serea a comis-o pentru, normal, Dinamo.

Rezultatul a fost influentat de arbitrajul lui Serea, ecusonul FIFA savirsind trei erori: n-a acordat penalti atunci cind Vigariu a fost tras de tricou de catre Burca (’41), nu i-a acordat al doilea galben lui Barcauan la intrarea fostului jucator al Universitatii asupra lui Plesan (’64) – toate la 0-0! – si a validat golul doi, desi Adrian Iordache a facut hent (’72).

Duminica, la fel ca la teatru, Serea a admis ca la fel a gresit in privinta primelor doua faze si si-a pus cenusa in cap. La ce ne ajuta? Dinamo a cistigat meciul, iar Ion Craciunescu probabil ca il va expedia pe arbitrul focsanean pentru un timp sa arbitreze in Divizia B. Tot Dinamo si Serea ramin invingatori. Dinamo este pe primul loc, Serea va reveni, iar ecusonul FIFA ramine, cum se zice, la purtator. O parte a mass-media scria ieri ca „Serea nu a furat“. De unde stie respectivul ziarist adevarul? Cred ca are dreptate presedintele Pavel Badea cind i s-a adresat lui „Borcica“: „Serea a cistigat meciul, nu Dinamo!“

P.S. Beckham a recunoscut ca si-a inselat sotia. Victoria se gindeste la o „despartire de proba“… La fel gindeste si Craciunescu in privinta lui Serea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS