20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Cu poarta-n cap

Aud ca la Norcia, in meciul de debut al turneului pierdut de olteni cu 2-1 in fata celor de la FC Arges, simpaticul nostru portar, Adnan Guso, a avut mari probleme cu una dintre transversale.

Pur si simplu, uriasul craiovenilor a sesizat ca nu prea are loc intr-o poarta, transversala acesteia luindu-l de… freza!

Astfel, ca si cum nu era de ajuns ca participam la un turneu in Italia cu echipe romanesti, terenul pe care ne-au aruncat gazdele sa jucam nu avea nici macar portile de aceeasi inaltime! O problema care nu se prea mai intilneste nici macar prin diviziile noastre inferioare…

Rednic, fii barbat!

Din cauza faptului ca pe Mircea Rednic l-a luat gura pe dinainte la o discutie particulara cu un ziarist belgian, in Romania a inceput un mare scandal. Pe scurt, colegul din Belgia a scris ca Rednic si-a acuzat patru fosti elevi de la Rapid – Dolha, Iencsi, Soava si Bratu – ca nu si-au aparat corect sansele in returul cu Anderlecht (pierdut de giulesteni cu 3-2 dupa ce la pauza conduceau cu 2-0!), permitind echipei din Bruxelles sa faca pasul decisiv in grupele Ligii Campionilor.

Cei patru fotbalisti pomeniti de „Puriu“ se afla de multi ani sub contract cu ISM-ul lui Geovani Becali, iar Rednic, sugereaza ziaristul Christian Rapiller, l-a acuzat direct pe impresar ca s-a implicat in stabilirea deznodamintului „dublei“ dintre Rapid si Anderlecht.

Speriat si el de amploarea pe care ar fi putut sa o ia acest scandal, Rednic a cam dat inapoi, a declarat ca n-a zis chiar asa, dar noi, fara suparare, il credem mai degraba pe ziarist. Amintiti-va ce a facut „Puriul“ in perioada care a urmat „rasturnarii“ de la Bruxelles: pe Soava l-a transformat in rezerva eterna, lui Iencsi i-a luat banderola de capitan si n-a plins deloc dupa Bratu cind a plecat la Galatasaray… Deci, Rednic a gindit inca de atunci ce i-a spus acum lui Rapiller.

Originalul Claudiu Raducanu

Ma bucur de isprava lui Claudiu Raducanu la primul meci disputat sub culorile noii sale echipe, Espanyol Barcelona, pentru simplul motiv ca jucatorul este oltean de-ai nostri si il cunosc de cind era junior.

Apoi, cred ca doar lui Claudiu i se putea intimpla faza aceea cu gardul tribunei care se darima sub greutatea fanilor innebuniti sa prinda tricoul aruncat de oltean dupa ce marcase golul din minutul 90…

Din pacate, cam multi s-au grabit sa-si faca reclama pe spinarea lui Claudiu, inclusiv soferii care l-au transportat de la Craiova la Bucuresti in noaptea cind Raducanu s-a transferat de la Extensiv la Steaua.

Practic, cei care au facut atunci „jocurile“ au fost fratii Mihailescu. Ei l-au convins pe Claudiu sa ignore sfaturile fratilor Becali si sa mearga la Steaua lui Victor Piturca. Dar, pina sa stie unde va ajunge, Claudiu a fost „testat“ intr-un mod mai hazliu de Eugen Mihailescu, acesta oferindu-i jucatorului posibilitatea sa-si ghiceasca noua echipa din trei incercari: „La Dinamo? Nu mi-e frica, nea Eugene, ii maninc!“ Nu era insa Dinamo… „A, la Rapid? – a continuat Claudiu. Mama, ce misto e in Giulesti, ies golgheter acolo!“ Cind sa incerce si a treia oara, lui Claudiu i s-a spus ca, de fapt, este vorba de Steaua, iar replica atacantului nu s-a lasat asteptata: „Mama, ma duc la nea Piti?! De cind visam eu sa joc la Steaua! Ma duc, nea Eugene, cum sa nu ma duc?!“ – a decretat eroul campionatului spaniol din ultima etapa, un copil pe care l-a interesat doar fotbalul si mai putin interesele impresarilor sai nenumarati.

Despre Tibor Moldovan

Sa incheiem tot cu ai nostri, de fapt cu interesul pe care Universitatea il manifesta fata de atacantul de la Alba Iulia, Tibor Moldovan.

Probabil ca baiatul nu e rau din moment ce au vrut sa-l transfere Dinamo, Steaua si Rapid. Acum, ar fi mare lucru sa reuseasca sa-l cumpere tocmai Dinel, desi ar cam fi cazul ca patronul oltenilor sa-i ofere aceasta satisfactie lui Nicolo Napoli, antrenorul italian care inca de la venire a solicitat un golgheter valoros.

Din ce vad, insa, oltenii merg mai degraba pe ideea „Iau acum, platesc la vara“, de parca fotbalistii ar fi… frigidere. Nu cred ca in cazul lui Moldovan va merge cu aceasta politica pentru ca ea a mai fost incercata si de echipele bucurestene. Asa ca, Dinele, plateste si ia-l, nu mai avem timp de bancuri cu Ceausescu, ca doar ce ne batu FC Arges in Italia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS