14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSa nu te faci militian, Gheorghita!

Sa nu te faci militian, Gheorghita!

Am fost, cred, printre primii care au aflat despre intentia actualului presedinte al Universitatii, Adrian Mititelu, de a-l readuce pe Gheorghita Geolgau la club. Fara sa mai stau pe ginduri, am considerat-o o miscare inteligenta si, recunosc, aceeasi reactie am avut-o si la auzul altor nume (Tilihoi, Cioroianu, Sandoi si, parca, Ungureanu).

De fapt, daca s-ar fi vinturat si alte variante cu fosti mari jucatori ai Universitatii, le-as fi acceptat bucuros (ca ziarist, fireste), pentru ca nu voi abdica niciodata de la principiul ca fotbalistii care au adus glorie clubului alb-albastru merita cu totul alt tratament decit „mistocarelile“ la care sint supusi periodic in orasul condus de alde Bulucea, Calin si Mondea.

In mod fericit, ideea instalarii lui Geolgau intr-o functie de conducere s-a concretizat si, imediat, Universitatea a punctat serios la capitolul „imagine“. Mai mult, cred ca pina acum Gheorghita a facut destule lucruri bune la club, dar am impresia ca, spre deosebire de Badea, pare uneori speriat si accepta prea usor unele compromisuri la care multi dintre colegii sai din „Craiova Maxima“ nu s-ar preta.

Bunaoara, Dinel Staicu si-a permis alaltaieri sa-l desemneze tocmai pe Geolgau ca „paznic“ al „embargoului“ pe care patronul l-a impus anumitor ziare. Si, pentru ca aici vorbim despre fotbal si nu despre altceva, iar omul care a ramas in istorie prin golul magnific de la Bratislava, sinonim cu calificarea Romaniei la Campionatul European ’84, are inca o imagine foarte buna, Geolgau ar fi trebuit sa refuze politicos decizia lui Staicu. Mai ales ca postura de „paznic“ sau de „militian“, atit de draga patronului, li s-ar potrivi ca o manusa unor fosti dinamovisti, nu unor fotbalisti care au jucat la Universitatea.

Totusi, poate ca Gheorghita Geolgau va avea curajul sa-i explice lui Staicu ca el a revenit la Universitatea pentru chestiuni serioase si nu pentru a dirija circulatia ziaristilor la stadion. Inaintea lui, Sorin Cirtu si Pavel Badea nu s-au sfiit sa-l puna la punct pe Dinel si amindoi au facut treaba buna la Universitatea, fiind principalii „vinovati“ pentru exceptionalul loc patru pe care se afla acum echipa, dar si pentru cota uluitoare la care au ajuns niste fotbalisti care cu un an in urma nu valorau, „la pachet“, mai mult de 100.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS