15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiLasati-l in pace pe Zoli Crisan!

Lasati-l in pace pe Zoli Crisan!

Orasul asta blestemat isi cinsteste fostii mari fotbalisti doar atunci cind mor. In rest, isi bate joc de cei in viata, ba se gasesc si timpiti care ti-o spun verde in fata: „Ce mare smecherie a fost si «Craiova Maxima»?!“

Culmea, marginalizarea celor care prin anii ’70 si ’80 uimeau o tara intreaga, alcatuind poate cea mai frumoasa echipa a fotbalului romanesc din toate timpurile, s-a accentuat cu citiva ani in urma, atunci cind primaria lui Bulucea a decis sa-i faca cetateni de onoare ai Craiovei. De fapt, chiar acel moment festiv a fost umbrit, pe linga gloriile „Craiovei Maxima“ Bulucea gasind de cuviinta sa-si „onoreze“ si vreo doi-trei prieteni, care n-aveau nici o legatura cu fotbalul.

Cum spuneam, Craiova, bintuita de cea mai perversa democratie din lume, a avut grija sa-si omoare, putin cite putin, idolii de altadata. In cele din urma, cu mici exceptii, marii jucatori ai Baniei s-au trezit blocati cu nerusinare, neavind acces la conducerea echipelor din Craiova. Li s-a sugerat sa stea cuminti, ca vremea lor a trecut, fiind tratati ca niste amariti care doar ar incurca in afacerile cu fotbalul „democrat“.

Marti a murit Zoli Crisan. Nenorocirea nu a venit din senin. Zoli era chinuit de mai multi ani de niste afectiuni necrutatoare. Cit a fost in viata, doar citiva prieteni l-au protejat, neuitind vremurile cind extrema „Craiovei Maxima“ era omul care si-ar fi dat camasa de pe el sa-si ajute apropiatii.

Dupa nenorocirea de marti, parca orasul a innebunit. Toata lumea sare sa-l ajute pe Crisan, nebagind de seama ca omul este mort si nu prea mai are nevoie de mare lucru. Nici macar de garsoniera de la primarie, pe care o avea promisa de vreun an. Oricum, cei care l-au pretuit cu adevarat cit a fost in viata il ajuta si acum, cind Zoli a facut deja pasul in cealalta lume, una cu siguranta mai dreapta.

Prin urmare, noi, cei multi, ar trebui sa-l regretam in liniste si sa-l lasam sa se odihneasca in pace. Oricit taraboi s-ar face, nimic nu l-ar mai putea aduce inapoi pe Zoli Crisan, fostul mare fotbalist al Universitatii si al Romaniei, omul care in permanenta si-a provocat viata la duel. Apoi, daca ar mai putea sa-i aleaga pe cei care il vor conduce pe ultimul drum, cu siguranta ca Zoli ar desemna doar citiva prieteni si toata „Craiova Maxima“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS