16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPosta Romana nu va mai fi monitorizata

Posta Romana nu va mai fi monitorizata

Compania Nationala Posta Romana urmeaza sa fie scoasa de pe lista societatilor monitorizate de guvern, elaborata conform intelegerii cu Fondul Monetar International, ca urmare a situatiei sale financiare pozitive, a declarat ieri purtatorul de cuvint al executivului, Claudiu Lucaci.

El a afirmat ca Posta Romana nu inregistreaza pierderi sau datorii bugetare, avind o situatie financiara mai buna decit celelalte societati incluse pe aceasta lista. „Premierul Adrian Nastase le-a spus reprezentantilor sindicatelor si patronatelor reprezentate in Consiliului Economic si Social, in discutia de marti, ca va propune ministrului finantelor publice ca Posta Romana sa fie scoasa de pe aceasta lista, pe care se afla numai acele societati cu pierderi, datorii sau credite bancare neachitate“, a spus Lucaci.

Executivul a stabilit, anul trecut, o lista cuprinzind 86 de agenti economici ale caror cheltuieli cu salariile sint monitorizate pentru a se incadra in limitele convenite cu FMI. Prin aceasta initiativa, executivul are in vedere reducerea deficitului bugetar si consolidarea cresterii economice. Printre societatile monitorizate se numara Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Nuclearelectrica, Petrom, Transgaz, Distrigaz Nord, Distrigaz Sud, Romgaz, Compania Nationala a Lignitului Oltenia, Compania Nationala a Huilei, Minvest, Remin, Societatea Nationala a Carbunelui, CFR Marfa, CFR Calatori, Posta Romana, Rocar si Aro.

Compania Nationala Posta Romana estimeaza, pentru acest an, un profit net de 357,3 miliarde de lei si venituri totale de 5.054,3 miliarde de lei. Anul trecut, societatea a inregistrat venituri totale de 3.779,2 miliarde de lei, in crestere cu 15,2% fata de perioada anterioara, si un profit net de 341,9 miliarde de lei, comparativ cu 611,7 miliarde de lei in anul 2000. In prezent, Posta Romana are peste 35.000 de salariati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS