17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiRapid, Ana lui Copos!

Rapid, Ana lui Copos!

Nu imi este deloc usor sa scriu o data pe saptamina pentru dumneavoastra, cititorii Gazetei de Sud. Dupa o saptamina infernala cu emisiune de luni pina joi, vinerea imi imaginez ca incep sa respir. Dar am o imaginatie prea bogata pentru vremurile pe care le traim, asa ca iata-ma la masa de scris. As fi ipocrit daca n-as recunoaste ca imi face si mare placere sa stiu ca scriu pentru Oltenia, pentru o stare de spirit, de fapt, pentru niste oameni care fac posibila aceasta stare. Asa ca, iata-ma intors in paginile Gazetei de Sud, de unde promit sa lipsesc doar pe perioada vacantelor. Daca o sa mai am vacante. Nu m-as fi dat la o parte nici sa scriu pe timpul vacantei daca evenimentele ar fi cerut-o. Din pacate sau din fericire, in lunile de vara n-a avut loc nici o revolutie. Si daca ar fi avut mare scofala n-ar fi fost. A fost mai greu, dupa aproape cincizeci de ani, sa ne obisnuim cu revolutiile, pentru ca astazi, in cazul alteia, sa ne ia somnul dupa ce apare Dinescu la televizor, preferabil fara Caramitru.

Pina una-alta, pare-se ca revolutia are loc in fotbalul Olteniei. Stiinta sta sa renasca. Sint deja foarte multi care vad in Universitatea Craiova marea echipa de la inceputul anilor ’80. E prematur sa spunem asta. E ca o amagire ce, culmea, poate deveni realitate. „Craiova“ incepe sa fie o echipa, si e bine ca sta astazi pe primul loc pina sa aiba omogenitatea pe care ne-am dorit-o cu totii. Spiritul oltenilor, dorinta lor de victorie atit de secata in ultimii ani, suferinta de care echipa a avut parte, ba as spune chiar umilinta ei, toate astea au concurat la cladirea echipei mai repede decit s-ar fi asteptat multi. Am fost sceptic atunci cind Dinel Staicu a preluat echipa. O avea multe defecte Dinel Staicu, dar se vede ca o iubeste. Nu stiu daca il intereseaza mai mult aceasta echipa ca afacere decit ca joc. E treaba lui si, pina la urma, e dreptul lui. Sincer sa fiu, pina acum l-a interesat mai mult echipa decit banii. Si cred ca e bine asa, pentru ca nu poti sa faci bani fara o mare echipa.

Revenind la echipa, stau si ma intreb citi patroni, antrenori ar mai fi mers pe jucatori ca Stinga, Badea sau chiar Lutu. Raspunsul nu e prea greu. Astazi se dovedeste ca acestia reprezinta in campionat cel mai puternic trio. Ei sint, in primul rind, cei care tin echipa cu picioarele pe pamint, ei sint cei care trag dupa ei o echipa plina de talente cum numai pe la olteni mai gasesti. Imi place sa cred ca pragmatismul cu care a fost jucat meciul cu Steaua ii apartine, i se datoreaza lui Emil Sandoi. Nu stiu daca am vazut vreodata un joc al Craiovei atit de pragmatic, sacrificind chiar spectacolul. Degeaba am fost incintati de-a lungul timpului de jocul alor nostri daca la sfirsit am plecat cu lacrimi in ochi.

Meciul cu Rapid este important pentru ca el poate sa consolideze tot ceea ce s-a construit pina acum. Rapid trebuie sa fie echipa zidita pentru a nu se darima noua Cetate a Baniei. Rapid, Ana lui Copos…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS