16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiVoiculesti, Ciornei si puristi - jos lava de pe cooperatie!

Voiculesti, Ciornei si puristi – jos lava de pe cooperatie!

Lucrurile s-au petrecut cu o uimitoare rapiditate. Caci de la citeva insinuari ale primului ministru la citeva teleconferinte in care ne-am intrebat cine-i toarna si cine ii „sufla“ premierului asemenea aberatii si abuzuri, s-a ajuns rapid la un cretin proiect de ordonanta de urgenta; apoi la altul si mai cretin; si, in fine, la un al treilea – abuziv si rapace, care se spera sa fie ultimul si cel de pe urma. Aici, in acest text, cel care taie si spinzura nu este nimeni altul decit ministrul IMM-urilor. Adica se inlocuieste un organ colectiv (Congresul, Consiliul de Administratie, Adunarea Generala) cu o singura demiurgica persoana. Dictatura in regula, neicusorule!

Am aflat insa si cine sufla, cine toarna. Ei da, tinara, delicata si gratioasa ministereasa a IMM-urilor. Ea ii turna dulceata-n sosoni premierului si manele neconstitutionale in urechi. Si, din pacate, acesta i-a dat si ii mai da, pare-se, crezare. Lozinca este clara: „Cooperatia merge rau si trebuie ajutata“. Sa nu uitam insa, mult iubita si stimata tovarasa Ciornei (regret, pentru mine „doamna“ are alta imagine), ca sa vorbesc in limbajul iubit de multi colegi de partid, sa nu uitam ca intreaga cooperatie este proprietate privata si ca, pentru a te amesteca in ea, trebuie sa fii macar coproprietar, caci altfel incalci Constitutia. De ce atunci nu vreti sa ajutati, sa modernizati si cofetariile domnului Copos, bun amic cu seful dvs. de partid, Voiculescu? Ce va impiedica? Intrucit, vad, vi se permit cam multe, inclusiv atacarea sfintei proprietati private si incalcarea Constitutiei. Faptul ca vreti sa ajutati cooperatia cu de-a sila se stravede din toate cele trei (Doamne, si toate trei!) proiecte de OU care mai de care mai aberant si mai neconstitutional.

Ceea ce ma ingrijoreaza este ca la noi, in tara tuturor posibilitatilor, chiar si o asemenea flagranta ilegalitate se poate face. Cu girul premierului, in care multi cooperatori mai cred, sperind sa nu faca un asemenea rapt. Caci rapt se numeste asta, nationalizare mascata, a spus-o toata presa, nu eu. Daca e sa intri in istorie, ei bine, cu faptul ca ai omorit un batrin de 150 de ani, asta e virsta cooperatiei, o poti face.

Un alt fapt care ne indigna este ingerinta politica fatisa si violenta, sa nu zic insolenta a PUR, partid aliat la guvernarea PSD si detinator al portofoliului IMM-urilor. Nu de mult, seful acestei formatiuni politice isi indemna, printr-un fax, liderii de filiale, nici mai mult nici mai putin decit sa incite cooperatorii sa aiba intilniri cu ei, sa le „explice“ ordonanta. Dar, atentie, zice liderul purist, sa se evite conducatorii acestora! Asta nu e hotie, domnule Voiculescu, nu se numeste „efractie“? V-ar conveni sa intru in casa, evident, spre a va face „ordine“, prin fii, nepoti, fara ca Domnia voastra sa stiti? V-ar conveni sa ma duc la Cosarca si sa-i spun „injur-o pe Ciornei, zi-i ca-i cam p-afarista cu cooperatia, chiar repetenta!“, fara ca Domnia voastra sa stiti?

Cam asta este problema!

Traim vremuri grele, domnilor, iar daca aceasta OU, care a indignat spontan intreaga presa romaneasca (mai putin Jurnalul National si Antena 1) si mai ales toate forurile europene, va trece, va fi semnata de premier, asta inseamna inceputul sfirsitului firavei, delicatei (ca dna ministereasa Ciornei) noastre democratii.

Din pacate, acest rapt e determinat de foamea-n git a ciociomii puriste. Caci toti utecistii si fost – activistii de-acolo saliveaza ca ciinele lui Pavlov (cacofonie cu dedicatie!), la lumina becului, cu balele pina-n pamint la batrina cooperatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS