6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSex ministerial in direct

Sex ministerial in direct

Cind Laura Andresan se extaziaza in direct la B1 TV, ca profesionistele la bara, ca a facut sex cu un ministru in functie, eu cred ca ar trebui sa plateasca publicitate. Exact cum platesc meseriasele de la matrimoniale cind isi insira contra cost virtutile. Pilda Laurei functioneaza ca o institutie a dezvaluirilor de partid, ea neputind sa-si povesteasca viata decit in direct la prime-time. De asemenea, si ministrii ar trebui taxati potrivit numarului de minute TV care le sint dedicate. Pentru ca (istoria ne arata) politica se face si in pat, e normal, totodata, ca asternutul sa fie impus cu TVA legal. Cheltuielile bugetare pot fi justificate de sporul de imagine adus membrilor guvernului. Chipul publicitar al unui ministru potent da forta executivului din care face parte. Una e sa spui ca un ministru face furori cu mijloace barbatesti, si atunci colegii sai exulta, simtindu-se razbunati pentru eventualele esecuri de aceeasi natura. Si alta e sa iei un ministru in tarbaca, sa-l iei la misto numindu-l Nichi-Pechkech, fapta pentru care guvernul, in ansamblul sau, va fi indignat si va solicita solidar drept la replica. Dupa cum vedem, vaste si nuantate sint problemele de promotion ale politicienilor.

Alt exemplu, patania domnului Vacaroiu. Presat de activitatile parlamentare, obligat sa ajunga urgent in Bulgaria in fruntea unei delegatii, seful Senatului a ales calatoria cu o avioneta de nabab – 8.000 de dolari pina la Sofia. Taromul n-avea cursa convenabila, iar la intrebarea ziaristilor de ce n-a plecat delegatia cu masina, nea Vaca s-a enervat: „De ce nu cu trotineta sau cu caruciorul?“

S-a enervat de pomana. La cum ne merge economia, parerea mea, trotineta, si nu avioneta, ar fi fost in concordanta cu salariul mediu, pretul la intretinere si cu pensiile profesorilor care l-au invatat carte si pe presedintele Senatului. Deloc usoara viata de politician si cu pericole de tot felul, mai ales din partea presei. Dar, apropo de indignarea lui nea Nicu Vacaroiu, ne revine in minte intimplarea de la FPS. In umbra politicienilor, a trudei lor expuse adeseori pericolului unui divort sau al unei demisii, se desfasoara fara pic de riscuri micile aventuri ale subalternilor, care agonisesc cu sirg si fara rusine venituri concurente vedetelor TV, platite insa din bani privati. E notorie istoria cu fluturasul de leafa pierdut de seful de cabinet al domnului Musetescu, biletel care dezvaluie ca venitul functionarului era de peste 170 de milioane de lei pe luna. Din sporuri, „mucigaiuri si noroi“, vorba lui Arghezi, seful de cabinet iscat-a frumuseti de state (de plata) noi, cu sume firesti in capitalismul autentic. Si daca e asa, ministrul Musetescu ori are un salariu mult mai mic (legal) decit al subordonatului din imediata apropiere, dar te intrebi cum de-si rabda aproapele, chiar si din orgoliu ministerial. Fie are cu mult mai mult, cu mult peste costul avionetei domnului Vacaroiu, si atunci guvernul ar trebui sa aiba o problema. Daca vrea s-o vada. Pentru ca, pina acum, dinspre cabinetul domnului Musetescu, nimeni n-a cerut vreun drept la replica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS