15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDe ce nu vii, cind palmierii vestejesc...

De ce nu vii, cind palmierii vestejesc…

Titlul acestei note mi-a fost inspirat de titlul unui cintec la moda in tineretea mea (din nefericire, putin cam indepartata): „de ce nu vii, cind castanii infloresc“.

Si iata ca au inflorit castanii, dar Ioana Maria Vlas n-a venit! De-abia acum, cind vestejesc palmierii pe Litoral, Ioana s-a hotarit sa vina; unui indemn atit de poetic nimeni nu-i poate rezista. „Doamna Vlas vrea sa

se-napoieze / lung prilej de vorbe si de ipoteze“, ar fi spus in situatia asta Toparceanu.

Insa, pentru a se intoarce, Ioana trebuie sa fie sigura de iubirea si ocrotirea celor apropiati; este un lucru normal, data fiind valoarea ei valutara.

De aceea a trimis un avocat sa negocieze; nu se stie cu cine, dar cei interesati stiu.

O prima constatare este aceea ca, pentru a angaja un avocat cu atita faima, iti trebuie multi bani.

In al doilea rind, Maria Vlas, fiind o femeie calculata, si-a dat seama probabil ca intoarcerea ei ii va aduce suficienti bani incit sa acopere onorariul avocatului si sa-i mai si ramina; de aici, implicit ne dam seama ce ranguri inalte au persoanele care sint implicate.

Dar poate nici nu vrea sa se intoarca, ci numai vrea sa le arate acestora „pisica“, pentru a-i speria si a le determina gestul reflex de a duce mina la buzunar. Caci este clar ca la un nivel foarte inalt nu se doreste intoarcerea ei; altfel cum se explica faptul ca in doi ani nu a fost localizata si nu s-au depus eforturi pentru extradare?

La urma-urmei, de ce sa ne miram atita ca Ioana doreste sa se inapoieze; doar n-o credeti o „inapoiata“!

In primul rind, in Romania hotii si escrocii au cel mai inalt nivel de trai din Europa; cu conditia sa fi furat mai mult de un miliard.

Si, daca va veni, scenariul va fi urmatorul: va denunta citiva din profitorii FNI, care vor fi selectati spre a fi sacrificati, urmind sa fie recompensati ulterior; principalii vinovati, probabil din cercuri extrem de inalte, vor cotiza pentru a nu fi mentionati.

Ioana va primi doi-trei ani in acelasi timp cu o adeverinta medicala ca nu suporta detentia si va beneficia si de o prescriptie. Dupa care va ocupa un post de consilier la o banca, post ramas liber prin hotarirea unui eminent specialist de a se dedica exclusiv politicii. Iar in vacantele de vara, ca orice pensionar din Romania, va prefera palmierii de pe coastele Spaniei in locul celor ofiliti de la Mamaia.

Da’ ce tot aveti cu palmierii vestejiti? Credeti ca daca-i aduceau verzi, nu tot vestejeau pina la urma? Ca la noi se poate trai ca lumea? Asa ca au fost adusi deja vestejiti, ca sa fim scutiti de durerea de a asista la ofilirea lor.

Si apoi, vorba lui Marin Sorescu: „La noi nu cresc dafini. Si nici nu ne putem astepta cu clima aceasta. De aceea trebuie sa ne multumim si cu duzii. Care sint adusi din China“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS