Acasă Opinii Cruciada copiilor sau Caravana copiilor

Cruciada copiilor sau Caravana copiilor

Cind ii descoperi, ramii uimit de inteligenta lor. Dar cine are rabdare sa-i descifreze? Pe limba lor exhibitionista de ingeri acoperiti de diavolul virstei in care comunicarea e simpla, stereotipa si anglofona, ar spune ca

n-au spate si ca nu-s bazati, ca-s fraieri si nu-s ciumegi. Daca s-ar fi chemat Leo din Strehaia, acum ar fi zburdat liberi sa-mprastie ordine citorva politai, citorva procurori sau citorva judecatori (mereu aceiasi). Ca simpli infractori bazati.

Copii cazuti la Craiova in desfrinate brate lacome de Autoritate, care Autoritate le construieste viitorul conform principiilor ei de oftica si imbirligatura mafiota intre diferitele segmente, au intrat intr-o masinarie perfecta care-i va distruge conform normelor tehnice elaborate de oameni a caror vocatie incepe si se sfirseste inainte de calatoria cool a catelei Laika cu Sputnikul.

Nu se poate crede, pentru ca atunci chiar viata aici n-ar mai avea rost, ca dreptatea in sensul legal al cuvintului nu se va face in cazul celor opt tineri retinuti cu mandat gasit in regula si de Politie, si de Parchet, si partial de Judecatorie. Pina la urma, siluita lege va crapa pe la cusaturi si se va vedea ca totul a fost o insailatura ambitioasa a unor muschi ridicatori de galoane.

Dar pina va suna trompeta Apocalipsei, slujbasii statului ar trebui sa stie ce au facut. Cine-i inauntru e inauntru si pina una-alta joaca dupa cum ii cinta fluierul zgribulit al fortosului sergent de strada. Dar cum bine au gindit baietii subtiri, implicati in ancheta, e vorba de o retea internationala. Cu numele INTERNET, care, in ciuda delatiunii noastre dintr-un numar trecut, n-a fost arestat. E in libertate cu toti navigatorii lui cu tot. Copiii Internetului sint suparati. Nu fac razmerita, nu sint mineri, nici macar siderurgisti. Oricit ar vrea unii, ei nu vor face scandal cu violente fizice. Sa judeci cererile de revocare a arestarii preventive fara public, de teama unei rebeliuni studentesti, e o bazaconie.

Ei fac ceva mult mai grav. Uneltesc impotriva utilizatorilor comerciali ai INTERNETULUI. Au cazut prada pina acum www.bursa.ro si emoka.ro. Deforce-uri senzationale sint in pregatire – vuiesc chat-urile. Victime – firme nevinovate. Este modul incorect de a se manifesta al celor ce sint convinsi ca parteneri de-ai lor sint tinuti in arest pe nedrept. Deja politia bucuresteana cerceteaza cele doua cazuri. Probabil, desi e putin probabil, va cadea vreun hacker. Razbunarea prietenilor va fi mai crincena. Nu seamana a scenariu terorist? Cu numele de cod fie „Cruciada copiilor“ (care ramin sa ne scuipe-n ochi), fie „Caravana copiilor“ (care pleaca unde vad cu ochii). La urma-urmei, tot singuri vom muri, dar din ce in ce mai des in fata unor ecrane albastre.

Exit mobile version