Acasă Opinii Comisia Europeana sprijina eliminarea vizelor pentru romani

Comisia Europeana sprijina eliminarea vizelor pentru romani

Comisia Europeana sprijina acordarea dreptului la libera circulatie pentru romanii care calatoresc in spatiul Schengen, a afirmat ieri la Bruxelles, comisarul european pentru justitie si afaceri Interne, Antonio Vitorino, intr-o intilnire cu ministrul roman de interne, Ioan Rus.

Conform unui comunicat al Ministerului Informatiilor Publice, Ioan Rus si Antonio Vitorino au analizat modalitatile prin care Comisia Europeana poate sprijini Romania pentru consolidarea frontierei, combaterea migratiei ilegale si a traficului de orice fel, in conformitate cu Planul de Actiune Schengen, aprobat recent de Guvernul Romaniei si transmis Comisiei. Comisarul european a afirmat ca UE va sprijini evolutiile pozitive din Romania si dupa liberalizarea circulatiei romanilor in Europa, apreciind rolul Romaniei in politica de securitate, dupa evenimentele din 11 septembrie. Romania a transmis Consiliului UE documentul de pozitie pentru capitolul 24, din negocierile cu UE „Justitie si Afaceri Interne“, a precizat Ioan Rus.

Antonio Vitorino a mai declarat ca va raspunde invitatiei adresate de ministrul roman de interne, de a vizita Romania. Ioan Rus s-a mai intilni ieri cu ministrii de interne din Germania si Spania, iar astazi va participa la reuniunea Consiliului Ministrilor de Justitie si Afaceri Interne din Uniunea Europeana, unde se va discuta ridicarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani care circula in spatiul Schengen.

Exit mobile version