22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Ucisa de lantul fintinii. Alexandra Barbita, o femeie de 55 de ani din Virtop, a murit ieri dupa- amiaza intr-un accident stupid. Incercind sa scoata apa din fintina din fata casei, lantul s-a rupt si s-a infasurat in jurul gitului femeii, tragind-o in putul adinc de peste 20 de metri. Alexandra Barbita a fost gasita la scurt timp de catre fiica sa, Elena Neacsu, care a chemat de urgenta politia si salvarea. Dupa doua ore de la caderea in fintina, echipajul SMURD a scos la suprafata corpul fara viata al femeii. Locuitorii din comuna spun ca nu s-a mai intimplat niciodata un astfel de accident.

(F.E.)

Mihaela, victima a unui viol inchipuit, era virgina. Mihaela Firu, de 15 ani, din Craiova, a vrut sa scape de furia parintilor care ar fi certat-o ca a lipsit prea mult de acasa si a reclamat la politie ca a fost violata. Ea le-a spus oamenilor legii ca in noaptea de simbata spre duminica, 1-2 septembrie, un necunoscut a dus-o intr-un bloc din Brazda lui Novac si a batjocorit-o. In urma examenului medico-legal s-a constatat insa ca Mihaela nu avea urme de violenta si nici nu a intretinut vreodata raporturi sexuale. Fata a recunoscut pina la urma ca violul nu s-a petrecut decit in mintea ei.

(R.G.)

Contrabanda cu produse petroliere. Garda Financiara Mehedinti a finalizat un caz de contrabanda cu produse petroliere, in valoare de aproximativ 500.000 de lei. Transportul a fost descoperit marti, comisarii garzii colaborind, in acest sens, cu cei de la Bacau si Salaj. Combustibilul transportat este un produs nou, de tip M3, iar destinatia initiala a transportului era un punct de lucru din judetul Mehedinti al unei firme din Timisoara. Celor vinovati le va fi confiscat combustibilul si vor fi sanctionati cu amenda contraventionala. „Avem certitudinea ca se va trece la confiscare, avind in vedere comercializarea unui alt produs si prezentarea de catre furnizor a unor documente false. Masina a fost dirijata de la Salaj catre Moldova Noua“, a declarat comisarul sef al Garzii Financiare Mehedinti, Emil Ghelner.

(F.L.)

Mort…de beat. Titus Firu, de 54 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost gasit mort, in noaptea de 4 spre 5 septembrie, de catre politisti si medicii Serviciului de Ambulanta Mehedinti. Dupa ce a consumat o cantitate mare de alcool, el a intrat in coma. Directoarea Serviciului de Ambulanta, Aurelia Veropaief, a declarat ca Firu a consumat, dupa spusele familiei sale, o mare cantitate de alcool, cu o zi inaintea producerii tragicului eveniment: „Pe fondul unei ciroze hepatice si al unui TBC, el a intrat in coma alcoolica“.

(D.L.)

Campania furturilor de porumb este in toi. Doi tineri din Birca au fost prinsi furind 200 kg de porumbi stiuleti dintr-un lan apartinind SC TRANSAC PROD Valea Stanciului, marti, 4 septembrie. Ei nu au apucat insa sa plece cu prada pentru ca au fost surprinsi de politisti si dusi la sectie. In aceeasi zi, alti sapte hoti au fost prinsi la Cetate cu 600 de kilograme de porumb boabe.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS