Acasă Actualitate Insulele grecești, pline până la refuz vara aceasta

Insulele grecești, pline până la refuz vara aceasta

Mai multe insule grecești se apropie de capacitatea maximă de rezervare, pe măsură ce sezonul de vară atinge vârful, au declarat oficialii locali pentru AMNA. Previziunile arătau că Grecia va atinge un număr record de vizitatori în vara acestui an.

Ratele de aflux către grupul de insule Ciclade, din care fac parte cunoscutele Mykonos şi Santorini, sunt deja mai mari decât cifrele comparabile pentru 2019, înainte ca pandemia de COVID să reducă călătoriile, spun oficialii, și se așteaptă ca cifrele din august să fie și mai mari, judecând după hotelurile complete sau rezervările anuale de ultimă oră așteptate pentru august.

Insulele nordice din Marea Egee și-au revenit și ele din lovitura pandemiei și par să crească și în popularitate, arată cele mai recente date, scrie greekreporter.com.

Cele mai aglomerate insulele grecești

Întrucât traficul turistic din Ciclade se mișcă într-un ritm mai rapid decât în ​​vara anului 2019, care a fost un an record pentru turismul grecesc, Andros, Naxos și Santorini au fost complet rezervate pentru august, iar Ios și Sifnos urmând aproape. Au atins aproximativ 90 la sută capacitatea de rezervare.

Pe de altă parte, popularul Mykonos, operează în mare parte cu rezervări de ultimă oră, au explicat oficialii.

Antonis Sigalas, primarul din Santorini, a confirmat o creștere impresionantă față de datele din 2019 și se așteaptă la rezultate favorabile din sezonul turistic extins, precum și de la o strategie care să încurajeze turiștii să rezerve cazare pe toată insula în loc să se concentreze pe orașe precum Oia.

„Ne angajăm în mod constant să creștem poziția Santorini ca destinație de lux și să dezvoltăm turismul de nișă”, a spus el pentru AMNA.

În Naxos, sosirile cu vaporul au crescut cu 200% în mai față de 2019 și cu peste 94% în iunie față de 2021, atrăgând în mare parte turiști din Franța, Italia, Marea Britanie, Germania și Statele Unite, potrivit Vangelis Katsaras, adjunct pentru Turism din Naxos și Micile Ciclade.

Rezervările au fost la sută la sută în iulie și la fel pentru august și o parte din septembrie. Cu toate acestea, profesioniștii locali din domeniul ospitalității au menținut prețurile la niveluri rezonabile, a adăugat el.

E bine şi în nordul şi estul insulelor

O revenire satisfăcătoare a ratelor de dinainte de pandemie a fost raportată și de primarii din nordul și estul insulelor din Marea Egee.

Unele dintre ele, cum ar fi Samos, Chios și Limnos, au depășit traficul turistic din 2019, pe baza celor mai recente cifre disponibile. Cu toate acestea, oficialii își rețin entuziasmul până când imaginea completă a sezonului turistic va fi dezvăluită în octombrie.

Se așteaptă ca fluxurile mari să fie susținute în septembrie și mai departe în mai multe insule grecești din Marea Egee, la care se așteaptă o capacitate bună de rezervare pentru lunile de toamnă.

Previziunile turistice din Grecia

În iunie, gigantul german al turismului TUI a declarat că se așteaptă ca un număr record de turiști să călătorească în Grecia în acest an, deoarece interesul pentru vizitarea țării a crescut vertiginos.

Vizitatorii de vară ai țării din acest an ar putea chiar să depășească cifrele înainte de pandemie, credeau ei.

Turismul reprezintă douăzeci la sută din PIB-ul Greciei și angajează nenumărați greci. Datele Băncii Greciei din aprilie 2022 au indicat că veniturile din turism au fost peste nivelurile din aprilie 2019, marcând o creștere de aproape un milion de euro, în timp ce, în mai, sosirile internaționale de pasageri pe aeroporturile grecești au înregistrat o creștere de 3,2% față de luna mai. 2019.

Potrivit experților, sezonul turistic din 2022 va aduce probabil aproximativ optzeci la sută din cele optsprezece miliarde de euro (18,33 miliarde de dolari) realizate în 2019.

Exit mobile version