Acasă Magazin Coreea de Nord suspendă vizele turistice

Coreea de Nord suspendă vizele turistice

Coreea de Nord a suspendat eliberarea de vize turistice în contextul apropierii sărbătoririi luna viitoare a 70 de ani de la crearea regimului, a anunţat marţi o agenţie de turism specializată din China, scrie Blacknews.ro

Coreea de Nord va suspenda eliberarea de vize turisitice. Apelul se va face la Agenția Koryo Tours, cea care se ocupă de vizele pentru Coreea de Nord. Pe site-ul agenției a informat că pe 13 august toate cererile de viză sunt în curs de îngheţare, fără să fie indicat un motiv.

Suspendarea vizelor până pe 9 septembrie

Agenţia chineză menţionează totuşi că s-a precizat că măsura va fi în vigoare până pe 9 septembrie, data sărbătoririi a 70 de ani de la crearea Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), denumirea oficială a ţării.

Evenimentul este marcat adesea prin defilări militare de amploare şi spectacole grandioase, în care mii de persoane execută coregrafii impresionante. Preşedintele chinez Xi Jingping se numără printre demnitarii despre care se crede că va asista la aceste celebrări.

În discursul său de Anul Nou, liderul de a Phenian, Kim Jong Un, a declarat că nord-coreenii vor sărbători cea de-a 70-a aniversare de la fondarea republicii lor ca pe un mare eveniment.

Pacea dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Peninsula coreeană cunoaşte de la începutul anului o destindere remarcabilă după ani de creştere a tensiunilor din cauza programelor nuclear şi balistic ale Phenianului, care i-au atras acestuia sancţiuni internaţionale.

Destinderea relaţiilor a fost marcată de două întâlniri între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, şi printr-un summit istoric între Kim şi liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Kim Jong Un s-a angajat la summit să acţioneze pentru denuclearizarea peninsulei, o formulă vagă.

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version