Acasă Magazin (VIDEO) Israelul s-a calificat în finala concursului muzical Eurovision

(VIDEO) Israelul s-a calificat în finala concursului muzical Eurovision

Israelul s-a calificat în finala de sâmbătă a concursului muzical Eurovision de la Malmo, în Suedia. Mii de persoane au manifestat împotriva participării acestei ţări la competiţie pe fondul războiului din Gaza.

Tânăra artistă Eden Golan şi-a asigurat joi locul în finală cu piesa „Hurricane„. Versiunea iniţială a trebuit modificată deoarece făcea aluzie la atacul grupării islamiste Hamas care a însângerat Israelul la 7 octombrie.

Israelul se alătură astfel grupului de 26 de ţări care vor concura sâmbătă pentru a succeda Suediei în fruntea acestei competiţii. Zeci de milioane de telespectatori urmăresc în fiecare an concursul Eurovision.

„Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care ne-au votat şi ne-au susţinut”, a declarat cântăreaţa israeliană de 20 de ani.

„Este cu adevărat o onoare să ne aflăm aici, pe scenă, să cântăm şi să ne arătăm vocea, să ne prezentăm cu mândrie”, a subliniat ea.

Israelul participă la Eurovision din 1973, concurs pe care l-a câştigat pentru a patra oară în 2018.

Vineri, ţara figura printre cele două favorite la câştigarea finalei, după Croaţia, în faţa Elveţiei, potrivit datelor centralizate de la casele de pariuri de Oddschecker.com.

Citește și: (VIDEO) O pasageră al uni avion a tras un pui de somn în coșul de deasupra capului

Exit mobile version