Acasă Magazin (VIDEO) Elton John a scos la licitație 900 de articole din...

(VIDEO) Elton John a scos la licitație 900 de articole din fosta casă din Atlanta

Elton John a scos la licitație 900 de articole în valoare de 10 milioane de dolari din fosta casă din Atlanta.

Obiectele lui Elton John au fost vândute, miercuri, la aproape 8 milioane de dolari la o licitaţie organizată la casa Christie’s din New York. Este prima licitație dintr-o serie dedicată artistului.

Mai mult de 200.000 de dolari s-au obținut pentru pianul cu coadă, aproape două milioane de dolari pentru tripticul lui Banksy.

Casa de licitații Christie’s din Rockefeller Center din New York a fost transformată într-un emporiu John pentru două vânzări live – și șase online – ale colecției cântărețului.

Se vor vinde mai multe perechi de ochelari cu rame groase, potrivit The Guardian. Se va vinde și o vastă colecție de artă și o secțiune de devoțiune dedicată comorii sale de artă masculină.

John și-a vândut apartamentul zgârie-nori din Atlanta pentru 7 milioane de dolari în noiembrie – cu 45% mai mult decât prețul cerut. A fost cumpărat de vedetă în urmă cu mai bine de 30 de ani pentru puțin sub 1 milion de dolari, iar cântărețul și soțul său, David Furnish, au extins duplexul într-o reședință cu patru dormitoare și șapte băi, achiziționând cinci unități învecinate. Licitațiile au început aseară și se așteaptă ca veniturile vor depăși 10 milioane de dolari.

În timpul celor opt vânzări fizice sau online, până la 28 februarie, colecţionarii îşi pot permite, de asemenea, printre sute de loturi, ţinute de concert ale legendarului pianist, care a spus adio scenei în 2023. Un costum din anii 1970, conceput de designerul Annie Reavey, a fost vândut, miercuri seară, cu 12.600 de dolari.

Colecții scoase la licitație

Colecţia, alcătuită împreună cu soţul său, David Furnish, include lucrări ale artiştilor Keith Haring, Andy Warhol, Robert Mapplethorpe şi Richard Avedon şi este o dovadă a gustului cuplului pentru arta contemporană.

Vânzările de colecţii aparţinând unor vedete ale culturii pop au devenit preferate ale caselor de licitaţii.

În septembrie, o serie de vânzări a mii de obiecte care au aparţinut solistului trupei Queen, Freddie Mercury, au ajuns la 40 de milioane de lire sterline (46,5 milioane de euro), inclusiv un pian Yamaha pe care artistul a compus aproape toate lucrările sale (2 milioane de euro).

Citește și: (VIDEO) Suspectul în moartea unei fetițe de 11 ani este acuzat de crimă capitală

Exit mobile version