Acasă Magazin (VIDEO) Descoperire fascinantă: Mumii antice de 1.000 de ani, revelația arheologilor din...

(VIDEO) Descoperire fascinantă: Mumii antice de 1.000 de ani, revelația arheologilor din Peru

Arheologii din Peru au dezgropat recent patru mumii de copii, cu o vechime estimată de cel puțin 1.000 de ani.

Aceste descoperiri au avut loc într-un spațiu ceremonial sacru dintr-unul dintre cele mai vechi cartiere ale Limei moderne. Împreună cu rămășițele unui adult, aceste mumii sunt considerate a proveni din cultura Ychsma. Această cultură s-a dezvoltat pe coasta centrală a Peruului înaintea înălțării Imperiului Inca.

Cercetătorii au identificat aceste rămășițe la poalele unei scări pe un mic deal, presupus a fi un loc ce adăpostea cândva un templu construit acum aproximativ 3.500 de ani. „Toată această zonă reprezintă o cameră ceremonială de o importanță deosebită”, spune Luis Takuda, un arheolog din districtul Rimac din Lima. „Oamenii din perioada Ychsma considerau în continuare acest loc drept sacru și, prin urmare, își îngropau morții aici.”

Lima, găzduiește nu mai puțin de 400 de ruine arheologice

Mumiile, cu craniile ce păstrează urme de păr, au fost găsite alături de artefacte de ceramică, potrivit Reuters. Această descoperire oferă o fereastră fascinantă către istoria acestui spațiu ceremonial. Arheologii continuă să analizeze și să dezvăluie mai multe detalii despre cultura Ychsma.

Cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, capitala peruană, Lima, găzduiește nu mai puțin de 400 de ruine arheologice. Deși cele mai mari situri arheologice se află în afara orașului, în locuri precum Cusco, această recentă descoperire subliniază bogăția patrimoniului istoric din inima Limei moderne.

Citește și:

Exit mobile version