Acasă Magazin Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 127 de ani

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 127 de ani

Cel mai bătrân bărbat din lume, căruia îi „plăcea să bea puțin” a murit „la vârsta de 127 de ani” în Brazilia, potrivit Daily Mail.

Jose Paulino Gomes s-a născut înaintea primului bal de absolvire, a primului joc din liga de rugby și a descoperirii razelor X, potrivit înregistrărilor.

El a murit în casa sa din zona rurală Corrego do Cafe din vestul țării – cu doar câteva zile înainte de a împlini 128 de ani. Jose s-a născut pe 4 august 1895, conform certificatului său de căsătorie din 1917, potrivit rapoartelor locale.

Willyan Jose Rodrigues de Souza, care este consilier juridic la un birou de registru din Pedra Bonita din apropiere, a declarat: „Conform documentelor, s-a căsătorit la 22 de ani. Se presupune că s-a născut într-adevăr înainte de 1900. Bărbații s-au căsătorit rar la 17 ani”.

Dacă era adevărat, Jose ar fi fost cea mai bătrână persoană cunoscută din lume.
Actuala deținătoare a recordului, conform Guinness World Records, este spaniola Maria Branyas Morera, care are 115 ani.

Nepoata lui Jose, Eliane Ferreira, a declarat presei locale: „Aici, la țară, oamenii sunt de obicei înregistrați când sunt mai în vârstă. Există mai multe cazuri unde documentele sunt incorecte. Documentele sale arătau că era mai tânăr decât era de fapt. În apropiere este o doamnă care are 98 de ani. Ea spune că l-a cunoscut când era doar un băiat.

Atunci am devenit curioși să-i confirmăm vârsta și am căutat la biroul de înregistrare pentru a afla ce este corect.

Cu siguranță avea peste 100 de ani, cel puțin 110. Acum trebuie să știm cum va fi consemnat pe certificatul de deces”.

I-a plăcut viața la țară

Jose, care lucra ca îmblânzitor de animale, a rămas văduv. El lasă în urmă șapte copii, 25 de nepoți, 42 de strănepoți și 11 stră-strănepoți.

Eliane a spus: „Era foarte simplu, foarte umil. Unicitatea lui era că nu-i plăcea nimic industrializat, doar lucrurile de la țară, naturale. I-a plăcut viața la țară.

A crescut găini, porci… mâncarea lui era toată de aici, trebuia să fie crescută aici. Și întotdeauna îi plăcea să bea puțin“.

O altă nepoată, Fabiola Oliveira, a declarat presei locale: „Acum patru ani, a încetat să călărească. Timp de aproximativ o lună, a stat în pat. A lăsat în urmă multe povești și amintiri pentru noi toți.”

Potrivit familiei sale, cauza morții lui Jose a fost insuficiența multiplă de organe, probabil din cauza bătrâneții sale.

El a fost înmormântat la cimitirul Corrego dos Fialhos din Pedra Bonita.

Nu este clar dacă Guinness World Records analizează datele legate de brazilianul Jose Paulino Gomes .

Citește și: Mehedinți: Autotren în flăcări. Șoferul, inconștient

Exit mobile version