Acasă Magazin Michael Lerner, actorul cu origini românești, a murit

Michael Lerner, actorul cu origini românești, a murit

Michael Lerner, actorul cu origini românești, a murit la 81 de ani


Michael Lerner, actorul cu origini românești, a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit CNN.

Michael Lerner, cunoscut din filme precum „Elf”, „Godzilla”, „X-Men: Days of Future Past” a murit sâmbătă. A primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în comedia psihologică „Barton Fink”, regizată de fraţii Joel şi Ethan Coen.

Decesul său a fost confirmat de nepotul artistului, actorul Sam Lerner, care a jucat în serialul „The Goldbergs”. Deocamdată nu sunt cunoscute circumstanţele în care a murit.

Născut pe 22 iunie 1941 în Brooklyn, Michael Lerner a început să ia cursuri de actorie la American Conservatory Theater din San Francisco la sfârşitul anilor 1960. Acest actor american cu origini româno-evreieşti, a interpretat roluri secundare în seriale precum:

  • „MAS*H”,
  • „The Rockford Files”,
  • „Starsky & Hutch”,
  • „Hill Street Blues”.

Printre rolurile sale notabile din cinematografie se remarcă cele din filme precum „The Candidate”, „The Postman Always Rings Twice”, „Eight Men Out” şi „Harlem Nights”.

Michael Lerner, nominalizat la Oscar în 1992

După nominalizarea primită la Oscar, Michael Lerner a devenit o figură familiară spectatorilor care mergeau la cinematograf în anii 1990. Printre cele mai notabile filme ale sale se numără producţii precum „Newsies”, „Black Check”, „No Escape” şi „Celebrity”. În filmul „Godzilla”, regizat de Roland Emmerich în 1998, l-a interpretat pe infatuatul şi complet depăşitul de situaţie primar Ebert al oraşului New York, o ironie flagrantă la adresa celebrului critic de film Roger Ebert.

După intrarea în noul secol, Michael Lerner a continuat să joace cu regularitate şi s-a remarcat în pelicule precum comedia:

  • „Elf” (2003),
  • filmul cu supereroi „X-Men: Days of Future Past” (2014),
  • comedia cu accente dramatice „Ashby” (2015).

Citeşte şi: Lucrări de reparaţii drumuri în judeţul Vâlcea

Exit mobile version