Acasă Magazin Fostul sex simbol al anilor 60, actriţa Raquel Welch a murit

Fostul sex simbol al anilor 60, actriţa Raquel Welch a murit

Actrița americană și sex-simbol internațional Raquel Welch a murit,, ieri, la vârsta de 82 de ani, în urma unei scurte boli, potrivit TMZ, care citează familia.  

Welch și-a câștigat faima internațională datorită rolurilor sale din filmele „Fantastic Voyage” și „One Million Years B.C.”, în 1966.

Welch a avut doar câteva replici în „B.C.”, dar garderoba ei – un bikini simplu și sumar din piele de căprioară – a catapultat-o la statutul de sex simbol.

De la acest film, celebritatea lui Welch a explodat și a devenit una dintre cele mai căutate vedete feminine în anii ’60 și ’70, fiind recompensată cu o mulțime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță de film într-un musical sau comedie pentru rolul ei din 1974 în „The Three Musketeers” (Cei trei muschetari).

În 1995, Welch a fost aleasă de revista Empire ca fiind una dintre „Cele mai sexy 100 de vedete din istoria filmului”.

De asemenea, Playboy a clasat-o pe Welch pe locul 3 pe lista „100 cele mai sexy vedete ale secolului XX”.

Rămâne celebră și pentru apariția din 1975 în emisiunea „The Cher Show”, unde a interpretat „I’m a Woman” alături de Cher.

Raquel Welch a fost căsătorită de patru ori de-a lungul vieții sale – cu James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) și Richard Palmer (’99-’04). Are doi copii, Tahnee și Damon Welch

Exit mobile version