Acasă Magazin Kevin Spacey, noi acuzații de agresiune sexuală în Marea Britanie

Kevin Spacey, noi acuzații de agresiune sexuală în Marea Britanie

Actorul Kevin Spacey a participat la o audiere la Curtea Penală Centrală din Londra în iulie, pe tema acuzațiilor de agresiune sexuală (Foto: Maja Smiejkowska/Reuters)
Actorul Kevin Spacey a participat la o audiere la Curtea Penală Centrală din Londra în iulie, pe tema acuzațiilor de agresiune sexuală (Foto: Maja Smiejkowska/Reuters)

Autoritățile din Marea Britanie au autorizat șapte noi acuzații penale împotriva actorului Kevin Spacey, inclusiv trei capete de acuzare de agresiune sexuală, a anunțat miercuri Serviciul Procuraturii Coroanei din țară într-un comunicat de presă.

Rosemary Ainslie, care conduce divizia de criminalitate specială a serviciului, a declarat că toate acuzațiile au implicat același reclamant. Faptel s-ar fi petrecut între 2001 și 2004. Ea a autorizat, de asemenea, o acuzare împotriva lui Spacey de act sexual fără consimțământul victimei.

Înainte de anunțul de miercuri, Spacey, de 63 de ani, se confruntă deja cu multiple acuzații de agresiune sexuală în Marea Britanie. În iulie, el a apărut într-o sală de judecată din Londra și a pledat nevinovat pentru acele acuzații, care privesc trei bărbați, iar un judecător a programat un proces să înceapă pe 6 iunie 2023. Nu este clar dacă noile acuzații vor fi considerate ca parte a procesului respectiv.

Spacey nu a răspuns la noile acuzații

O purtătoare de cuvânt a Crown Prosecution Service a declarat prin telefon că detaliile acuzațiilor vor fi trimise domnului Spacey prin poștă și că va trebui să se prezinte într-o sală de judecată din Londra pentru a le răspunde.

Spacey a fost o figură cunoscută în viața culturală britanică de la începutul anilor 2000. A devenit director artistic al teatrului Old Vic din Londra în 2004 și până în 2015.

Reprezentanții actorului nu au răspuns miercuri unei solicitări de comentarii cu privire la noile acuzații, potrivit New York Time.

Spacey, care a câștigat premiile Oscar pentru rolurile din „The Usual Suspects” și „American Beauty”, s-a confruntat cu acuzații similare şi în Statele Unite. În octombrie, el a apărut într-o sală de judecată din Manhattan într-un dosar civil în care a fost acuzat că s-a urcat pe actorul Anthony Rapp în 1986, când acesta avea 14 ani, și i-a făcut avansuri sexuale. Un juriu federal l-a găsit pe Spacey nevinovat.

Exit mobile version