Acasă Magazin Păpuşă Barbie cu chipul cercetătoarei Jane Goodall

Păpuşă Barbie cu chipul cercetătoarei Jane Goodall

Noua păpuşă Barbie, confecţionată din plastic reciclat, potrivit Mattel, a fost lansată în semn de omagiu pentru studiile revoluţionare realizate de Goodall

Jane Goodall a fost onorată cu o păpuşă Barbie care-i seamănă, împlinirea unui vis mai vechi al cercetătoarei britanice, care doreşte astfel să inspire tinerele fete, informează Reuters.

Parte din seria „Inspiring Women”, noua păpuşă Barbie, confecţionată din plastic reciclat, potrivit Mattel, a fost lansată în semn de omagiu pentru studiile revoluţionare realizate de Goodall despre cimpanzei, precum şi pentru eforturile ei din domeniul conservării mediului.

Păpuşa poartă un binoclu la gât, iar lângă ea se află David Greybeard, o replică a primului cimpanzeu care s-a împrietenit cu cercetătoarea

Îmbrăcată într-o cămaşă kaki şi pantaloni scurţi şi ţinând în mână o agendă, păpuşa Goodall poartă un binoclu la gât, iar lângă ea se află David Greybeard, o replică a primului cimpanzeu care s-a împrietenit cu cercetătoarea în timpul studiului realizat în Gombe National Park, pe teritoriul de astăzi al Tanzaniei, în estul Africii.

”Mi-am dorit să existe o păpuşă care să semene cu mine chiar înainte să apară această idee. Am văzut…. fetiţe care se jucau cu păpuşi Barbie şi, bineînţeles că, la început, erau toate foarte feminine şi m-am gândit că fetiţele au nevoie de…mai multe opţiuni”, a declarat Goodall pentru Reuters.

”Mattel şi-a schimbat gama de păpuşi, iar acum există multe astronaute şi medici şi nu numai. Mulţi copii învaţă despre mine la şcoală. Vor fi încântaţi să aibă şi păpuşa Barbie”, a adăugat ea.

Cercetarea cimpanzeilor

În vârstă de 88 de ani, Goodall şi-a început cercetarea în estul Africii în 1960, observând cum cimpanzeii îşi confecţionează unelte, vânează, consumă carne şi îşi arată compasiunea, printre alte abilităţi.

”Când am ajuns la Gombe, a fost frumos, visul meu devenise realitate”, a povestit ea. ”Dar timp de patru luni, cimpanzeii au fugit de mine… aşa că, indiferent cât de frumoasă era pădurea, nu m-am putut bucura până când acest David Greybeard nu s-a mai temut de mine şi i-a ajutat şi pe alţii să nu se mai teamă”.

Păpuşa a fost lansată în semn de omagiu pentru studiile revoluţionare realizate de Goodall despre cimpanzei

Mattel a declarat că va colabora cu Jane Goodall Institute şi cu mişcarea destinată tinerilor Roots & Shoots pentru a-i învăţa pe copii despre impactul pe care îl au asupra mediului.

”Mi se pare că suntem la intrarea într-un tunel foarte lung şi foarte întunecat, cu o mică luminiţă la celălalt capăt şi nu foloseşte la nimic să stăm în capătul tunelului şi să spunem ‘Sper ca luminiţa aceea vine spre noi”’, a spus Goodall.

”Noi… trebuie să abordăm toate aceste obstacole dintre noi şi luminiţă, printre care încălzirea globală, pierderea biodiversităţii, sărăcie, un trai nesustenabil, poluare şi altele. Şi pe măsură ce înaintăm de-a lungul tunelului, luăm legătura cu alţii întrucât există oameni care lucrează la fiecare dintre aceste probleme, dar de ce ele mai multe ori fiecare se află în propria bulă”, a subliniat cercetătoarea.

Exit mobile version