Acasă Magazin (VIDEO) Primul botez ortodox pentru copii unui cuplu gay din Grecia

(VIDEO) Primul botez ortodox pentru copii unui cuplu gay din Grecia

Evanggelos Bousis și Peter Dundas, ambii din Grecia, au devenit sâmbătă primul cuplu gay care a organizat un botez ortodox pentru copiii lor, potrivit greekreporter.com.

Copiii cuplului, Alexios și Eleni, au fost botezați de IPS Arhiepiscop Elpidophoros al Americii la Biserica Panagia Faneromeni din suburbia Vouliagmeni, din sudul Atenei.

„Ieri a fost cu adevărat un moment special nu numai pentru familia mea și pentru mine, ci și pentru întreaga noastră Biserică Ortodoxă Greacă… Mulțumim marelui nostru conducător spiritual, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Elpidophoros al Americii, pentru că a botezat copiii și nu ne-a refuzat”, a scris George Bousis, fratele lui Evanggelos Bousis, pe Facebook duminică.
Mulți utilizatori ai rețelelor sociale au considerat pasul un semn al unui mare progres în Biserica Ortodoxă Greacă în ceea ce privește acceptarea comunității LGBT.

George Bousis a fost ales și ca naș al bebelușului Alexios. El a declarat pe rețelele de socializare că „Acesta va fi pentru totdeauna un moment pe care îl voi prețui și un angajament pe care îl voi ține mereu de a-l ghida, iubi și proteja la fiecare pas”.

Eugenie Niarchos, fiica lui Phillip Niarchos și nepoata lui Stavros Niarchos, a servit ca nașă pentru fiica cuplului, Eleni.

Modelul italian Bianca Brandolini a fost, de asemenea, aleasă pentru a fi nașa fiicei cuplului.
În urma botezului, cuplul a organizat o petrecere pe Riviera Atenei. Celebra vedetă pop grecească Anna Vissi a fost invitată la eveniment și chiar a cântat cele mai mari hituri ale ei.

Exit mobile version