Acasă Magazin Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

Miss Africa de Sud este noua Miss Univers

Aseară, femei din 90 de țări și teritorii au concurat pemtru coroana de Miss Univers. Evenimentul, găzduit la Tyler Perry Studios din Atlanta, a fost supravegheat de un complet format din șapte femei judecător. A 68-a ediţie a Miss Univers 2019 s-a desfăşurat la Atlanta, în Statele Unite, relatează luni AFP.

Tânăra de culoare, în vârstă de 26 de ani, s-a impus în faţa concurentei din Puerto Rico şi a celei din Mexic, într-un concurs animat de prezentatorul Steve Harvey, în care juriul a fost format din şapte femei.

Miss Africa de Sud a fost aplaudată călduros după ultimul ei discurs, o noutate în competiţie, în care a afirmat pur şi simplu că va face orice pentru a încuraja tinerele fete să capete încredere în ele.

„Am crescut într-o lume în care o femeie ca mine, cu tipul meu de piele şi tipul meu de păr, nu a fost niciodată considerată frumoasă”, a afirmat ea. „Cred că a venit momentul ca acest lucru să se schimbe astăzi”, a spus ea în aplauzele publicului.

O activistă pentru drepturile femeilor

Tânăra cu părul scurt a câştigat cel de-al 68-lea titlu Miss Univers, după Catriona Gray, Miss Filipine, care a obţinut acest titlu în 2018.

Una dintre favoritele înaintea concursului din acest an, Miss Filipine, nu s-a calificat printre cele 10 finaliste. Franţuzoaica Maëva Coucke a reuşit, însă nu a ajuns în „top 5”.

Miss Myanmar, Swe Zin Htet, a fost şi ea eliminată înainte de finală. Swe Zin Htet a ţinut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută după ce a anunţat că este lesbiană, devenind astfel prima candidată care şi-a recunoscut în mod deschis orientarea sexuală.

„Zozibini Tunzi este un activist pasionat și angajat în lupta împotriva violenței bazate pe gen. În noiembrie, tânăra de 26 de ani le-a cerut bărbaților din Africa de Sud să scrie scrisori de dragoste femeilor. Ea a lansat sprijinul său pentru promovarea campaniei #HeForShe a ONU.

De Ziua Femeii, Tunzi a împărtășit un mesaj la fel de puternic despre ceea ce înseamnă femeia pentru ea. „Înțelegerea greșită despre abilitarea femeilor este că înseamnă a da putere femeilor; acesta nu este scopul său – femeile au deja puterea.”

Exit mobile version