Acasă Magazin Retete culinare Prăjitură cu iaurt și mere

Prăjitură cu iaurt și mere

Prăjitură cu iaurt și mere
Prăjitură cu iaurt și mere

Ingrediente:

300 g iaurt grecesc; 500 g de mere; 250 g făină; 2 ouă; 6 linguri de zahăr; 125 g unt; 1 lingură de praf de copt; 150 g de fulgi de migdale.

Pentru cremă:

 250 g cremă de brânză; 2 ouă; 3 linguri zahăr.

Mod de preparare:

Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.

Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făina cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iarutul și se omogenizează.

Forma de copt se unge cu unt și se presară fulgi de migdale.

Se toarnă jumătată de aluat în tava de copt, se aşază merele tăiate feliute sau cuburi, apoi se adaugă peste ele și restul compoziției. Într-un alt vas se mixează bine crema de brânză cu cele 2 ouă și cele 3 linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă. Se adaugă peste fulgi de migdale și bagă la cuptor pentru 50 de minute.

Sursa: retetepractice.ro

Citeşte şi: Cornuri de casă cu unt şi brânză

Exit mobile version