Acasă Magazin Retete culinare Prăjitură cu blat de bezea cu cocos şi cremă de iaurt

Prăjitură cu blat de bezea cu cocos şi cremă de iaurt

Prăjitură cu blat de bezea cu cocos şi cremă de iaurt
Prăjitură cu blat de bezea cu cocos şi cremă de iaurt

INGREDIENTE

Blat: 11 albușuri; 11 linguri zahăr; 8 linguri nucă de cocoș+ pentru presărat deasupra; 4 linguri făină; 5 gr praf de copt; un praf de sare; vanilie; 200 gr merișoare congelate.

Crema: 550 gr iaurt în stil grecesc cu ananas, portocale și mandarine; 300 gr frișcă; 15 gr gelatină; 3 linguri zahăr pudra cu aromă de vanilie.

MOD DE PREPARARE

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixăm cu sarea, apoi cu zahărul până capătă consistenţa unei smântâni groase. Adăugăm nuca de cocos, făina, vanilia și praful de copt. Amestecăm ușor cu o spatulă, apoi încorporăm  merișoarele.

Așezăm jumătate de compoziție în tava mare de aragaz pe hârtie de copt.

Coacem 15-20 de minute la 170 de grade C, până se rumenește ușor. Procedăm la fel și cu cea de a două jumătate. Lăsăm foile să se răcească. Tăiem fiecare foaie pe jumătate obținând astfel 4 bucăți egale.

Pentru cremă punem mai întâi la hidratat gelatina în 6 linguri apă rece. Batem frișca rece de la frigider până se ține bine.

Înfierbântăm gelatina la bain marie sau la cuptorul cu microunde și o amestecăm cu 1 lingură de frișcă, apoi o turnăm peste toată frișca și omogenizăm. Adăugăm iaurtul cu fructe și zahărul pudră și amestecăm ușor cu o spatulă.

Exit mobile version