Acasă Magazin Pui la cuptor în stil asiatic

Pui la cuptor în stil asiatic


Ingrediente:

  • 100 ml sos de soia
  • 20 g ghimbir (proaspăt, răzuit)
  • 20 g usturoi granulat
  • 75 g miere
  • Piper
  • 700 g pulpe de pui (superioare, fără piele)
  • 20 g Ghimbir (proaspăt, tocat mărunt)
  • Ulei
  • 2 căţei usturoi
  • 450 g fasole verde (congelată)
  • ceapă verde şi susan pentru decor.

Mod de preparare

Pentru început, pregăţiţi o marinadă: într-un bol, puneţi sosul de soia, ghimbirul răzuit; praful de usturoi granulat, mierea, piperul şi amestecaţi bine totul cu ajutiorul unui tel.
Pregăteşte pulpele de pui. Puneţi-le în marinada pregătită şi aveţi grijă să fie bine acoperite de marinadă. Lăsaţi-le la rece timp de 10 minute.
Pregătiţi o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneţi pulpele în tavă şi daţi-le la cuptor, la 180°C, timp de 25 minute.
Cât timp stau la cuptor, pregătiţi garnitura de fasole verde. Puneţi o tigaie pe foc, adăugând ghimbirul proaspăt, tocat mărunt, puţin ulei şi usturoiul tocat mărunt. Lăsaţi 2, 3 minute şi apoi adăugaţi şi fasolea verde congelată. Lăsaţi pe foc până se găteşte (al dente).

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version