Acasă Magazin Casa si gradina Flori de grădină ornamentale pe care le poţi planta pentru a înflori...

Flori de grădină ornamentale pe care le poţi planta pentru a înflori toamna

Tufănelele, cele mai îndrăgite flori de toamnă

Toamna nu pare un anotimp prea prietenos cu plantele. Chiar și așa, poți să-ti păstrezi gradina colorată, plantând arbuști și flori perene care înfloresc în acest anotimp.

Multe dintre florile de toamnă pot fi plantate și în ghivece, așa că te vei putea bucura de frumusețea acestora și dacă locuiești la bloc. Dacă stai la casă și ai o grădină, coloritul și parfumul florilor de toamnă vor atrage insectele polenizatoare, inclusiv fluturii, creând un frumos spectacol.

Crizantemele

Cum punem la iernat bulbii florilor de vară
Flori

Crizantema, numită și regina florilor de toamnă datorită frumuseții acesteia, dar și a faptului că își păstrează vitalitatea și în cele mai vitrege condiții, face parte din familia Asteraceae. Crizantemele sunt înrudite cu daliile și cu gălbenelele, toate fiind foarte asemănătoare cu margaretele de primăvară. Pot fi cultivate în grădina, dar ținute și la ghiveci. Aceste spectaculoase flori, care se găsesc în zeci de specii și culori, încep să înflorească la sfârșitul lunii august și rezistă până în octombrie, chiar și după prima brumă.

Tufănele

Tufanelele sunt foarte asemănătoare crizantemelor. Florile acestei plante sunt însă mai mici, albe sau colorate în roz, galben, maroniu sau mov și sunt grupate în buchete. Spre deosebire de tufanele, însă, crizantemele au o singură floare, mai mare, în vârful tulpinii.

Anemonele sunt flori foarte frumoase, în culori vii. Înfloresc pentru prima dată în septembrie și îți vor înfrumuseța grădina până la începutul lui noiembrie. Preferă temperaturile scăzute, așa că iubesc toamnele lungi și răcoroase.

Ochiul boului

Callistephus chinensis este denumirea științifică a acestei flori ornamentale, originară din Extremul Orient, mai ales China și Japonia. Cu flori roz, roșii, mov sau albe, aceste frumoase plante sunt printre vedețele sezonului de toamnă. Pot fi plantate și în grădini, dar pot fi aranjate și în ghivece, pentru decorarea interioarelor.

Dalia, floarea de toamnă multicoloră

Prin dimensiune și colorit, dalia este una dintre cele mai spectaculoase plante specifice toamnei, putând să crească până la 2 metri. Plantele se dezvoltă în timpul primăverii și verii, iar toamna înfloresc în culori superbe. Florile – albe, roz, violet, portocaliu, galben sau grena – sunt mari și bogate. Dalia iubește soarele, așa că trebuie plantată într-un loc cu lumina, ferit de vânt. Solul în care crește are nevoie de humus, iar plantă trebuie udată zilnic.

Exit mobile version