Acasă Magazin Auto Ford Otosan a luat un credit sindicalizat de 435 milioane de euro...

Ford Otosan a luat un credit sindicalizat de 435 milioane de euro pentru o investiție în uzina de la Craiova

Ford Otosan a luat un credit sindicalizat de 435 milioane de euro pentru o investiție în uzina de la Craiova
Ford Otosan a luat un credit sindicalizat de 435 milioane de euro pentru o investiție în uzina de la Craiova

Producătorul de automobile Ford Otosan Romania, subsidiară a Ford Otosan A.Ș., a luat un credit sindicalizat în valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani pentru a finanța investiții în uzina de la Craiova.

„Împrumutul va contribui la finanțarea viitoarei generații a Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, precum și pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina Ford Otosan din Craiova”, se arată într-un comunicat de presă.

Creditul, un pas strategic care evidențiază importanța uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan

Gül Ertuğ, CFO-ul Ford Otosan, a spus: „Uzina noastră de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziției de lider a Ford Otosan în producția de vehicule electrice în Europa. Suntem încântați să anunțăm semnarea unui acord de credit sindicalizat pentru finanțarea proiectelor de investiții în curs, în vehicule și inginerie la uzina de la Craiova, pentru a materializa planurile noastre de creștere în Europa. Acest credit este un pas strategic care evidențiază importanța uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan.”

Société Générale și filiala sa din România, BRD, au acționat în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers și Bookrunners în cadrul tranzacției, la care a participat, de asemenea, și un grup important de bănci internaționale și românești. Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania în obținerea finanțării.

Ford Otosan România este deținută de Ford Otomotiv Sanayi A.Ș. (Ford Otosan)

Ford Otosan România este deținută de Ford Otomotiv Sanayi A.Ș. (Ford Otosan) – societatea mixtă Ford în care Ford și Koç Holding sunt acționari majoritari. Ford Otosan este o companie cotată la bursă (18%), în care Ford Motor Company (41%) și Koç Holding A.Ș. (41%) dețin acțiuni egale, și este una dintre primele trei companii exportatoare din Turcia din 2004.

Citeşte şi: Primăria Craiova, rectificare de buget de 2,8 de milioane de lei pentru IntenCity

Exit mobile version