Acasă Magazin Auto Creştere record a producţiei, anunţată de Toyota

Creştere record a producţiei, anunţată de Toyota

Creştere record a producţiei, anunţată de Toyota
Creştere record a producţiei, anunţată de Toyota

Creştere record a producţiei, anunţată de Toyota. Toyota Motor Corp a înregistrat un nivel record al producţiei sale globale în anul fiscal ce s-a încheiat la 31 martie 2023. A depăşit uşor ţinta sa de 9,1 milioane de vehicule, pe fondul atenuării dificultăţilor cu care s-au confruntat fabricile în urma deficitului de semiconductori, transmit Kyodo şi Reuters.

Dar cel mai mare producător auto mondial după vânzări a avertizat că se confruntă în continuare cu impactul deficitului de semiconductori. Efectele pe termen lung sunt dificil de previzionat.

Joi, Toyota a anunţat că a produs 9,13 milioane de vehicule în anul fiscal încheiat la 31 martie 2023, faţă de 8,57 milioane de unităţi în anul precedent.

Vânzările globale anuale au urcat cu 1%, la 9,61 milioane de vehicule, de la 9,51 milioane de unităţi în anul precedent, stabilind un alt record anual.

Producţia globală de vehicule a Toyota în anul fiscal încheiat a crescut cu 6,5%

Producţia globală de vehicule a Toyota în anul fiscal încheiat la 31 martie 2023 a crescut cu 6,5%, la 9,13 milioane de vehicule, pe fondul majorării producţiei pe pieţele importante, cum ar fi America de Nord, China şi sud-estul Asiei.

În primele trei luni din 2023, Toyota a vândut 17.473 vehicule electrice pe baterii pe plan global, după ce în 2022 livrase 24.466 unităţi.

Toyota a anunţat că intenţionează să lanseze pe piaţă zece noi modele electrice

Luna aceasta, Toyota a anunţat că intenţionează să lanseze pe piaţă zece noi modele electrice pe baterie până în 2026, intensificându-şi eforturile pe un segment de piaţă în care a fost devansat de alţi producători.

De asemenea, directorii de la Toyota au precizat că grupul japonez va înfiinţa o nouă divizie specializată pe următoarea generaţie de automobile electrice pe baterie, ca răspuns la îngrijorările că Toyota pierde teren în cursa cu Tesla Inc şi alţi rivali.

Toyota mizează pe o producţie anuală de 1,5 milioane de automobile electrice

Investitorii susţin de multă vreme că Toyota nu s-a mişcat suficient de rapid cu dezvoltarea de automobile electrice pe baterie, preferând în schimb modelele hibride precum Prius.

Directorul de tehnologie Hiroki Nakajima a dezvăluit că Toyota mizează pe o producţie anuală de 1,5 milioane de automobile electrice pe baterie în anul 2026.

Exit mobile version