Acasă Magazin Auto Mitsubishi a „înghețat” lansarea de modele noi în Europa

Mitsubishi a „înghețat” lansarea de modele noi în Europa

Mitsubishi a anunțat că nu va mai lansa modele noi în Europa, ca parte a noului plan de reducere a costurilor pentru următorii trei ani, informează Automarket.

Mitsubishi a oferit, totodată, primele detalii despre rezultatele financiare pentru anul precedent și a stabilit o nouă strategie la nivel global pentru următorii trei ani.

Astfel, potrivit datelor preliminare, constructorul japonez anticipează că a înregistrat o pierdere de circa 1.1 miliarde de euro în anul precedent (aprilie 2019-martie 2020). Prin urmare, Mitsubishi intenționează să reducă costurile fixe cu 20% în perioada următoare, iar acest program de reduceri va afecta inclusiv piața din Europa.

Mitsubishi a confirmat că a „înghețat” introducerea de noi modele pentru piața europeană. Au ținut, totuși, să menționeze faptul că vânzările actualelor modele vor continua.

Mitsubishi nu a menționat explicit dacă modelele actuale vor primi actualizări în Europa. Se vehiculează în presa mondială că japonezii nu vor aduce pe Bătrânul Continent nici noua versiune plug-in hybrid planificată pentru Outlander, nici viitorul Eclipse Cross facelift. 

Actualul Mitsubishi Outlander PHEV utilizează un motor pe benzină de 2.4 litri și 135 de cai putere acompaniat de două motoare de 95 de cai putere. În total, sistemul plug-in hybrid oferă 224 de cai putere. În plus, modelul are o baterie cu o capacitate brută de 13.8 kWh care oferă o autonomie electrică de 54 de kilometri.

Prețurile de listă pentru Mitsubishi Outlander PHEV încep în România de la 40.329 de euro.

Citește și: Noul constructor de autovehicule creat prin fuziunea Peugeot-Citroen și Fiat Chrysler se va numi Stellantis

Exit mobile version