Acasă Magazin Un parapantist atacat în mijlocul zborului de un vultur auriu

Un parapantist atacat în mijlocul zborului de un vultur auriu

Vulturul i-a dat drumul parapantistului la aproximativ o sută de metri de zona de aterizare
Vulturul i-a dat drumul parapantistului la aproximativ o sută de metri de zona de aterizare

Un parapantist a avut o experiență cel puțin neobișnuită la începutul lunii aprilie, când a fost atacat în timpul zborului de un vultur auriu deasupra Dent du Villard, în Savoia. Această întâlnire neobișnuită a lăsat urme pe bărbatul care a mărturist că păsarea era extrem de agresivă.

Thomas, un parapantist cu opt ani de experiență, a decolat în jurul prânzului din zona Pré. Însoțit de alți doi prieteni s-a îndreptat spre Dent du Villard. În fruntea grupului, Thomas a fost vizat de un vultur care l-a atacat prin surprindere. În ciuda eforturilor sale de a se apăra, a fost grav rănit la gât. Timp de aproape treisprezece minute, pasărea de pradă s-a agăţat de braţele sale, străpungându-i pielea de mai multe ori, fără să-i dea drumul, în ciuda prezenţei unui alt parapantist în apropiere..

Apărarea teritoriului

În ciuda durerii, pilotul a reușit să-și mențină cursul zborului, evitând un accident. În cele din urmă, vulturul l-a eliberat la aproximativ o sută de metri de zona de aterizare. Thomas a fost tratat pentru rănile sale, necesitând cusături și intervenții chirurgicale exploratorii pentru a preveni posibilele complicații. Acest incident a determinat clubul local de parapantă să informeze autoritățile relevante și alți parapantiști cu privire la riscurile implicate. Un alt parapantist s-a confruntat cu vulturul în aceeași zi, evidențiind potențialul pericol pentru zborurile din zonă.

Experții au explicat că acest comportament agresiv al vulturului este în general motivat de apărarea teritoriului său în timpul sezonului de reproducere. Prin urmare, au recomandat evitarea zonei Dent du Villard și Col de la Chal până la sfârșitul lunii august, pentru a preveni alte atacuri, potrivit Le Figaro.

Citește și: RAADPFL şi gardul artificial – love story cu năbădăi, care poate costa peste 670.000 de lei

Exit mobile version