Acasă Magazin Grațiată după 20 de ani. A fost condamnată pentru uciderea celor patru...

Grațiată după 20 de ani. A fost condamnată pentru uciderea celor patru copii

Tatăl Cătălinei Ponor, închisoare cu suspendare pentru că a bătut doi polițiști
Tatăl Cătălinei Ponor, închisoare cu suspendare pentru că a bătut doi polițiști

O femeie care a petrecut ultimii 20 de ani în închisoare pentru uciderea celor patru copii ai săi a fost graţiată luni în New South Wales, Australia. În urma unei revizuiri, s-a constatat că există bănuieli legitime cu privire la condamnările iniţiale, informează Reuters, conform Hotnews.

Kathleen Megan Folbigg a fost condamnată în 2003 pentru uciderea copiilor săi. Folbigg a susţinut că este nevinovată şi că toţi cei patru copii au murit din cauze naturale.

De ce a fost femeia grațiată

O anchetă iniţială din 2019 a constatat că dovezile au întărit vinovăţia lui Folbigg. Însă a doua anchetă, condusă de fostul judecător-şef Thomas Bathurst a revizuit condamnările în 2022, după ce noi dovezi au sugerat că doi dintre copii aveau o mutaţie genetică care le-ar fi putut cauza moartea.

Procurorul general din New South Wales, Michael Daley, a graţiat-o luni pe Folbigg, după ce ancheta lui Bathurst a conchis că există bănuieli legitime la fiecare condamnare.

„Rezultatul de astăzi este confirmarea faptului că sistemul nostru judiciar este capabil să facă dreptate şi demonstrează că statul de drept este o bază importantă a sistemului nostru democratic”, a spus Daley, citat de news.ro.

Condamnările nu sunt anulate

„Având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, este imposibil să nu simţim compasiune pentru Kathleen şi Craig Folbigg”.

Graţiată, Folbigg devine liberă, dar grațierea nu îi anulează condamnările.

Într-o notă adresată procurorului general, Bathurst a precizat că există o posibilitate rezonabilă ca trei dintre copii să fi murit din cauze naturale, doi din cauza unei mutaţii genetice cunoscute sub numele de CALM2-G114R şi unul din cauza unei tulburări neurogene subiacente.

Astfel de îndoieli au compromis apoi cazul în legătură cu uciderea din culpă a celui de-al patrulea copil al ei, a adăugat Bathurst.

Potrivit BBC, cei patru copii au murit în perioada 1989 – 1999, la vârste de 19 zile până la 19 luni.

Citește și Opt persoane rănite după ce două mașini s-au ciocnit

Exit mobile version