Acasă Magazin Retete culinare Tarta cu spanac și brânză

Tarta cu spanac și brânză

Tarta cu spanac și brânză
Tarta cu spanac și brânză

Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj, 1 kg spanac, 300 g telemea, 3 ouă, 25 g unt, 100 ml smântână, 50 g parmezan sau mozzarella

Mod de preparare:

Spanacul se spală bine, frunză cu frunză, în mai multe ape. Se încinge apoi o tigaie, se topește untul, apoi se adaugă spanacul.

Se lasă pe foc doar până când se înmoaie frunzele, aproximativ 5, 7 minute.

Separat, într-un bol, se amestecă ouăle cu brânza și smântâna, apoi se răstoarnă amestecul peste spanac.

Acesta trebuie să fie rece, ca să nu se gătească ouăle.

Foietajul se pune într-o tavă de copt de calitate, care asigură coacerea uniformă, apoi se înțeapă din loc în loc să nu se umfle.

Se adaugă umplutura de spanac și brânză și se distribuie uniform pe foaie.

Se presară deasupra parmezan sau mozzarella și se dă la cuptor pentru 45 de minute.

Se poate servi caldă sau rece, e la fel de bună.

(Sursa: Hendi.ro)

Exit mobile version