Acasă Magazin O femeie dintr-un sat izolat din Mexic și-a făcut singură cezariană

O femeie dintr-un sat izolat din Mexic și-a făcut singură cezariană

O femeie dintr-un sat izolat din Mexic și-a făcut singură cezariană
O femeie dintr-un sat izolat din Mexic și-a făcut singură cezariană

O femeie și-a făcut singură cezariană pentru că nu mai putea suporta chinurile facerii. Femeia locuieşte într-o zonă izolată din Mexic, iar cel mai apropiat spital este la câteva ore distanţă. Și ea, și bebelușul au supraviețuit, informează Observatornews

Femeia, de 40 de ani, mai are opt copii. Familia locuieşte într-o casă cu o singură cameră, într-un mic sat din munții din sudul Mexicului. Nu au apă curentă, canalizare sau curent electric.

Cu doi ani în urmă, femeia a pierdut un copil din cauza travaliului prelungit. Așa că, la noua sarcină, după 12 ore de travaliu și fără niciun alt ajutor, a decis să se ajute singură.

„Nu mai puteam suporta durerea”, a spus ea pentru The Sydney Morning Herald.

Şi-a făcut singură cezariană

Folosind trei pahare de alcool și un cuțit de bucătărie, femeia și-a secționat abdomenul prin piele, grăsime și mușchi. Ea a tăiat uterul longitudinal și, stând într-o poziție ghemuită, a reușit să nu afecteze organele interne. După o oră, a reușit să își scoată bebelușul, un băiețel. Copilul a început să respire și să plângă imediat.

Femeia nu a sângerat excesiv și, înainte să-și piardă cunoștința, i-a cerut unuia dintre copii să cheme o asistentă locală. Aceasta i-a închis tăietura, folosind un ac obișnuit de cusut și un fir de bumbac.

Mama a fost dusă la cel mai apropiat spital, care se afla la aproximativ opt ore distanță. Chirurgii s-au asigurat că nu există risc de septicemie sau răni ale organelor, au închis operația complet și au tratat-o cu antibiotice. După zece zile, pacienta și-a revenit și a fost externată din spital.

Relatarea cazului, făcută în Jurnalul Internațional de Ginecologie și Obstetrică, atrage atenția asupra pericolului în care se află femeile din mediul rural, care nu au parte de îngrijire medicală adecvată. În astfel de situații, la sarcini cu probleme, se poate ajunge la moartea fătului sau a mamei. Deși acest caz a avut un final fericit, documentul atrage atenția că trebuie implementate măsuri pentru a se evita astfel de situații, iar oamenii să primească îngrijirea necesară în întreaga lume.

Citeşte şi: Trei răniţi după ce o ambulanţă a intrat într-un cap de pod

Exit mobile version