Acasă Magazin Scandal la un campionat de șah pentru femei. Un bărbat s-a degizat...

Scandal la un campionat de șah pentru femei. Un bărbat s-a degizat pentru a participa

Un bărbat s-a deghizat în femeie pentru a trișa la o competiție de șah
Un bărbat s-a deghizat în femeie pentru a trișa la o competiție de șah

A fost scandal la un campionat de șah pentru femei, după ce un bărbat s-a degizat pentru a participa la competiția feminină.

Competiția de șah a avut loc săptămâna trecută la Nairobi, Kenya, și era destinată exclusiv femeilor. Bărbatul și-a acoperit tot corpul, inclusiv fața, și a refuzat să vorbească. Însă, tot a fost descoperit, arată publicația Daily Star.

Stanley OmondiUn român a fost reținut de autoritățile din Libia a participat la a competiție acoperit din cap până în picioare cu un niqab. Este un articol de îmbrăcăminte pe tot corpul purtat de multe femei musulmane ca parte a unei interpretări a hijab-ului.

El s-a înregistrat sub numele de Millicent Awuor, dar a refuzat să vorbească cu cineva la eveniment. A folosit în schimb gesturi precum scuturarea și datul din cap, pentru a-și ascunde vocea de bărbat.

A fost desconspirat după ce a învins-o atât pe fosta campioană națională Gloria Jumba, cât și pe jucătoarea ugandeză Ampaira Shakir.

Organizatorii turneului, care inițial au ezitat să intervină, l-au tras pe impostor într-o cameră ferită. I-au cerut un act de identitate. În cele din urmă, acesta a recunoscut că era un student universitar care avea nevoie de bani. Premiul era de 33.000 de lire sterline (peste 37.000 de euro). A fost dat afară din turneu, iar punctele pe care le acumulase au fost acordate adversarilor săi.

Un alt scandal la o competiție de șah

Scandalul a avut loc la doar câteva luni după ce un necunoscut de 19 ani, Hans Niemann, l-a învins pe marele maestru norvegian Magnus Carlsen. În urma meciului, Niemann a fost acuzat că a folosit bile anale vibrante, pentru a trișa, conectându-le de la distanță la un sistem de inteligență artificială.

Participarea americanului a fost interzisă de chess.com, în ciuda faptului că experții nu au găsit nicio dovadă de joc duplicitar. El a intentat un proces de defăimare în valoare de 100 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline) împotriva site-ului și a adversarului său, Carlsen.

Citește și: Un român a fost reținut de autoritățile din Libia

Exit mobile version