Acasă Magazin Antigua și Barbuda scoate la licitație un iaht de 81 de milioane...

Antigua și Barbuda scoate la licitație un iaht de 81 de milioane de dolari deținut de un oligarh rus

Un super iaht de 81 de milioane de dolari (67 de milioane de lire sterline)


Antigua și Barbuda scoate la licitație un iaht de 81 de milioane de dolari deținut de un oligarh rus, potrivit The Guardian.
Un super iaht de 81 de milioane de dolari (67 de milioane de lire sterline) despre care se spune că este deținut de oligarhul rus Andrey Guryev urmează să fie scos la licitație de guvernul Antigua și Barbuda. Oficialii din Antigua şi Barbuda susţin că nava a fost abandonată în Caraibe anul trecut când Rusia a invadat Ucraina.

Guvernul din Antigua și Barbuda l-a avertizat pe proprietarul superyacht-ului Alfa Nero că are 10 zile pentru a revendica nava, altfel va fi vândută celui mai mare ofertant.

Nava, scoasă la licitaţie

Ministrul informației, Melford Nicholas, a declarat că Alfa Nero a fost abandonată în portul Falmouth din Antigua din februarie 2022. Guvernul „încearcă să prevină un pericol viitor, deoarece nava de lux nu este întreținută de proprietarul său”.
Într-o declarație, biroul prim-ministrului din Antigua și Barbuda a spus: „Va fi publicat un anunț către ziare și alte mass-media pentru o perioadă de 10 zile, prin care se anunță vânzarea navei Alfa Nero pentru a îndeplini cerințele prevăzute de lege pentru vânzarea forțată. Dacă proprietarul nu reușește să revendice nava în această perioadă, guvernul din Antigua și Barbuda o va vinde celui mai mare ofertant.”

Oligarhul rus are o avere de 10 miliarde de dolari

Guryev, de 62 de ani, care a făcut o avere de 10 miliarde de dolari de la compania rusă de îngrășăminte PhosAgro, este proprietarul Alfa Nero, conform guvernului SUA, care i-a impus sancțiuni anul trecut. Oficiul pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei SUA (OFAC) a declarat că a „identificat Alfa Nero, un iaht sub pavilionul Insulelor Cayman pe care AG Guryev l-a cumpărat pentru 120 de milioane de dolari în 2014, drept proprietate blocată a AG Guryev”.

Un iaht spectaculos

Iahtul, care dispune de o piscină de 12 metri, un jacuzzi, un centru SPA, o sală de înfrumusețare și un heliport, a fost folosit de familia lui Guryev, inclusiv de fiul său Andrey Andreevich și de acestuia Valeria, care a studiat la London College of Fashion. Aceasta ar fi declarat odată pe Instagram că este „prea drăguță pentru muncă”. La fel ca multe iahturi, acesta este deținut printr-o structură opaca offshore, iar Guryev a negat că este proprietarul.

Conacul Highgate Witanhurst
Conacul Highgate Witanhurst

Guryev, care a fost supus sancțiunilor guvernului britanic în aprilie 2022, este, de asemenea, potrivit OFAC, proprietarul celei mai mari reședințe private din Londra: conacul Highgate Witanhurst, cu 25 de dormitoare, în valoare de 50 de milioane de lire sterline.

Citeşte şi: Un gorjean a plecat de acasă. Fosta soţie l-a dat dispărut

Exit mobile version