Acasă Magazin A murit comediantul britanic Paul O’Grady

A murit comediantul britanic Paul O’Grady

A murit comediantul britanic Paul O'Grady

Prezentatorul și comediantul britanic Paul O’Grady a murit la vârsta de 67 de ani. El a decedat „în mod neașteptat, dar pașnic” marți seară, a anunțat partenerul său, Andre Portasio, citat de StirileProTV.

Paul O’Grady a devenit celebru în anii 1990 cu personajul său de travestit scoțian Lily Savage, și a prezentat emisiunea Blankety Blank și alte programe.

„Cu mare tristețe vă informez că Paul a decedat în mod neașteptat, dar pașnic, ieri seară. Va lipsi foarte mult celor dragi, prietenilor, familiei, animalelor și tuturor celor care s-au bucurat de umorul, inteligența și compasiunea sa. Știu că ar fi vrut să vă mulțumesc pentru toată dragostea pe care i-ați arătat-o de-a lungul anilor”, a declarat Andre Portasio, citat de BBC.

Prezentatorul a părăsit recent BBC Radio 2 după 14 ani, nemulțumit de intervalul de emisie de duminica după-amiaza.

El urma să prezinte la Boom Radio o emisiune, în duminica de Paște.

Comediantul britanic Paul O’Grady, iubitor de animale şi militant al drepturilor comunităţii LGBT

Una dintre cele mai recente apariții ale lui O’Grady a fost anul trecut, alături de Camilla, regina consoartă, pentru un episod unic al emisiunii „For The Love of Dogs“ de la ITV.

O’Grady s-a născut în Birkenhead, în Wirral, Merseyside, în 1955, dintr-o mamă al cărei nume de fată era Savage – despre care se crede că i-a inspirat celebrul său număr de travesti.

A început să o interpreteze Lily Savage în anii 1970. Mai târziu, a jucat într-un spectacol solo care a rulat timp de opt ani la Royal Vauxhall Tavern din Londra, vorbind despre problemele LGBT.

De-a lungul carierei sale, O’Grady a câștigat un premiu TV Bafta, British Comedy Award și un premiu național de televiziune pentru „The Paul O’Grady Show“.

În 2008, a fost distins cu MBE în cadrul Queen’s Birthday Honours pentru servicii aduse divertismentului.

Citeşte şi: A vrut să jefuiască o sală de jocuri cu toporul, dar a fost pus pe fugă

Exit mobile version