Acasă Magazin A fumat la serviciu 4.512 țigări și acum trebuie să returneze o...

A fumat la serviciu 4.512 țigări și acum trebuie să returneze o parte din salarii

A fumat la serviciu 4.512 țigări și acum trebuie să returneze o parte din salarii
A fumat la serviciu 4.512 țigări și acum trebuie să returneze o parte din salarii

Un funcționar public din Osaka, Japonia, este obligat să returneze 1,44 milioane de yeni (11.000 de dolari) din salariile sale, după s-a stabilit că a fumat peste 4.500 de țigări în timpul programului, în 14 ani de muncă.

Fumatul este un viciu scump, însă în Osaka acest lucru implică ceva mai mult decât costul țigărilor. Aici, fumătorii riscă amenzi semnificative dacă sunt prinși fumând la serviciu. Un funcționar public cu funcție de conducere a fost amendat cu 11.000 de dolari, după ce angajații de la resurse umane au stabilit că a fumat de mii de ori în timpul programului, conform digi24.ro.

Bărbatul și alți doi colegi de la Prefectura Osaka, investigați pentru fumat la serviciu

Astfel, funcționarul ajuns la vârsta de 61 de ani, a aflat că i s-au numărat în total 4.512 de țigări în ultimii 14 ani și jumătate, echivalentul a 355 de ore și 19 minute de lucru, relatează Yahoo News, care citează presa japoneză. Bărbatul și alți doi colegi de la Prefectura Osaka au fost investigați pentru fumat la serviciu începând cu septembrie 2022, după ce serviciul de resurse umane a primit sesizări anonime din partea altor angajați, în care erau reclamați că petrec prea mult la fumat.

Osaka are unele dintre cele mai stricte reguli împotriva fumatului din lume

Atunci, cei trei au primit avertismente, dar pentru că nu s-au conformat și și-au urmat obiceiul, s-a ajuns la sancțiuni. În afara sumei pe care trebuie să o returneze, angajatul în cauză are și salariul diminuat cu 10% timp de 6 luni. Osaka are unele dintre cele mai stricte reguli împotriva fumatului din lume. Fumatul în spațiile guvernamentale a fost interzis în urmă cu peste 2 decenii, iar angajaților li s-a interzis să fumeze în timpul orelor de program din 2019.

.

Exit mobile version